Efsane gölleriyle ve eski yerleşimleriyle ünlü Arsiyan Yaylası her geçen yıl daha fazla turistin ilgisini çekiyor. Şavşat ilçesine 40 kilometrelik mesafede olan Arsiyan Yaylası ve Gölleri, doğasıyla yerli ve yabancı turistleri adeta büyülüyor. Efsane gölleriyle ve eski yerleşimleriyle ünlü Arsiyan Yaylası her geçen yıl daha fazla turistin ilgisini çekerken Artvin’de turizmin yeni cazibe noktası haline geldi.

Havasıyla, suyuyla, Otuyla, balığıyla ve geleneksel ve bozulmayan yayla kültürüyle diğer yaylalardan farklı olan Arsiyan Yaylası ve Gölleri özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri halinde.

Şavşat ilçesine 40 kilometrelik mesafede olan Arsiyan Yaylası ve Gölleri, doğasıyla yerli ve yabancı turistleri adate büyülüyor. Doğal yapısını günümüze kadar koruyan Arsiyan Yaylası ve göllerinde, tuz kayaları, kömür madeni ve irili ufaklı çok sayıda çermiği (doğal su kaynağı) barındırıyor.

Şavşat belediyesi resmi internet sitesinden edindiğimiz bilgiye göre, “Kuzeyinde ve batısında Gürcistan sınırı, güneyinde Ilıca Köyü, güney doğusunda Pınarlı Köyü, Cindağı, doğusunda ise Posof (Kol Köyü) bulunur. Şavşat Arsiyan arasındaki yol düzenli çalışmaktadır. Arsiyan yaylası otuyla, suyuyla, balığıyla diğer yaylalardan farklıdır. Ayrıca tuz kayaları, kömür madeni ve irili ufaklı çok sayıda çermiği vardır. Yaylaların büyük nimeti turfanda meyveleri kekre, mozi, mesğal, jol da bol bulunur. Ayrıca gezilerde toplanan güzel kokulu Negoların (sarı cennet çiçekleri) yanı sıra, lezzetli ve faydalı çorbası olan pancarının da ayrı bir bolluğu vardır. Arsiyan efsane gölleriyle ve eski yerleşimleriyle de ünlüdür. Boğa gölü, kız gölü, yüzen göl, çimli göl ve kalp gölü olmak üzere çok sayıda göl bulunmaktadır.

Şavşat ilçesine 40 kilometrelik mesafede olup göllerin aşağısındaki köylere minibüslerle, buradan yukarıya özel araçlarla ulaşım sağlanabilmektedir” ifadelerine yer veriliyor.