Artvin Belediyesi organizasyonuyla kentte düzenlenen Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonasında, geleneksel düzenlemeli dalda Türkiye Birincisi olan Artvin Anadolu Lisesi G.S.K Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’yi ziyaret etti.
Artvin Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarete 15 Temmuz Artvin Anadolu Lisesi Müdürü Özkan Köse, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Öngüner, Halk Oyunları Antrenörü Murat Altuntaş ve şampiyon ekip oyuncuları yer aldı.
Okul Müdürü Özkan Köse, Başkan Kocatepe’nin Halk Oyunlarına vermiş olduğu desteklerden dolayı Kulüp ve okulu adına teşekkür ederek Türkiye Şampiyonluk kupasının alınmasında büyük katkısı olduğunu söyledi.
Halk Oyunları Eğitmeni Murat Altuntaş ise Artvin’de yapılan Türkiye şampiyonasında kazanılan birincilikle Artvin 7 sene içinde 7. Kez birincilik elde ettiğini belirterek seneye yapılacak yarışlarda da hedeflerinin Türkiye Birincisi olarak Artvin’in plaka kodu 8’de 8 yapmak olduğunu söyledi.
Başkan Kocatepe, şampiyon ekibi tek tek tebrik ederek Artvin’e yaşattıkları gurur için teşekkür etti.
Halk Oyunları Artvin’in Kalbi olduğunu ve buna yakışan derecelerle dünyada marka haline geldiğini belirten Başkan Kocatepe ;” Yarışmaları başından sonuna kadar izledim. Sizi izlerken kusursuz bir oyun sergilediniz. Son saniyelerde olası bir aksilik yaşanacak diye çok korktuk. Çok şükür hak ettiğiniz şampiyonluğu kendi emeğinizle oyununuzla azminizle alarak Artvin’e büyük bir gurur yaşattınız.
Artvin’e hareket katmaya devam edeceğiz
Artvin’de yapılan spor organizasyonları bir şampiyonanın yanı sıra ilimiz için çok büyük önem arz ediyor.  Kente gelen 3 – 4 gün misafir ettiğimiz sporcu, antrenör, idarecilerimiz şehrin hareketlenmesine ekonomik girdisine katkı sağlıyor. Böylelikle esnafımız, vatandaşlarımız bu hareketlilikten memnun.  08.08’de bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Artvin Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı da büyük canlılık katacak.
Elimizden geldiği kadar bu şehri kalkındırmaya hareketlendirmeye devam edeceğiz.
Başkan Kocatepe’den Şampiyon Ekibe Tatil
Artvin’in Halk oyunlarında önemli bir yere sahip olmasında desteği emeği olan gençleri ödüllendirmek adına Türkiye Şampiyonu olan Artvin Anadolu Lisesi G.S.K ekibini Başkan Kocatepe tatile göndereceğinin müjdesini verdi.
Başkan Kocatepe, Halk Oyunları Eğitmeni Murat Altuntaş’ın nezaretinde yaklaşık 45 kişiden oluşan ekibi istedikleri yere bir haftalık tatil planlayabileceklerini söylemesi üzerine ekip sevinçlerini gizleyemedi.
Ziyaret şampiyonluk kupası ile çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.