Engelli Mahmut’un Tek Hayali Evine Engelli Rampası Yapılması. Engelli Mahmut Acar, Artvin Valisi Ömer Doğanay ve Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’den evinin önüne engelli rampası yapılmasını istiyor. 

Artvin Çarşı Mahallesi Miralay Şükrü Bey Caddesi Medine Şelalesi yanında bulunan 2 katlı eski bir evde yaşayan engelli Mahmut Acar (35) eve ulaşımın engellilere uygun olmadığı için dışarı çıkmak istese bile ailesinin sırtına binmek zorunda kalıyor. Acar, evine bir giriş yolunun yapılmasını istiyor. Artvin Valisi Ömer Doğanay’ın evine geldiğini, kendisini ziyaret ettiğini ve engellilere uygun yatak verdiğini anlatan Acar, Vali Ömer Doğanay’a teşekkür ettiğini söyledi.

Doğuştan bedensel engelli olan 35 yaşındaki Mahmut Acar, “Ben Mahmur Acar, bedensel engelliyim. Eski evimizde annem ve kardeşimle yaşıyoruz. Ev yolun hemen üstünde. Ama benim için sanki kilometrelerce uzakta. Çünkü annem ya da kardeşim beni sırtına almak zorunda. Sağ olsun sayın valimiz evimize geldi. Bana bu yattığım yatağı hediye etti. Çok rahat ettim. Allah ondan razı olsun.

Yoldan evimize doğru bir engelli rampasını yaptırmasını istiyorum. Evden engelli aracımla ailem refakatinde evden çıkıp yola inebileceğim bir rampa olursa inanın benim için el olur, ayak olur. Çok mutlu olurum.” Diye konuştu. Mahmut Acar’ın ablası Serpil Acar, Mahmut’un son derece duygusal ve her şeyi çok iyi bilen iyi bir genç olduğunu belirterek, “Mahmut 35 yaşında. Bedensel engelli. Ancak son derece zeki, akıllıdır. Sayın valimiz evimize geldi. Çok ilgilendi. Allah ondan razı olsun. Mahmut’un dediği gibi bu eve engellinin ulaşımını kolaylaştıracak bir yol istiyoruz. Evimiz aslında yolun hemen üstünde. Ama duvar olduğu için merdivenlerle eve ulaşıyoruz.

Duvar Medine şelalesine doğru devam ediyor. Buradan eve doğru hafif meyilli bir engelli rampasıyla eve ulaşım sağlanabilir. Bunu Sayın Valimizden, Sayın Belediye Başkanımızdan rica ediyoruz. Mahmut’un en büyük isteği ve hayali de budur.. Dediğim gibi Sayın valimizin, yetkililerin, eş dostun desteği ile yaşama tutunuyoruz. Yine de Allah’a şükür. Bizimle ilgilenen, sesimizi duyan iyi insanlar var. Herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.