Sağlık Bakanlığı Tarafından Geliştirilen Yeni E-Rapor Sistemiyle Doğumdan Sonra Bebeğin Kimliği Ev Gelecek

Artvinli anne babaları da yakından ilgilendiren karara ilişki Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen yeni sistemle anne-babalar yeni doğan bebekleri için artık nüfus müdürlüklerini dolaşmayacak. E-rapor sayesinde yeni doğan bebeğin kimliği eve gönderilecek.

Sağlık Bakanlığınca geliştirilen "e-rapor" sistemi sayesinde doğum raporları nüfus müdürlüklerinin görebileceği elektronik ortama aktarıldı, bebeği olan aileler kurumlar arasında dolaşmaktan kurtuldu. Uygulamayla yeni doğan bebeğin kimliği artık eve gelecek.

Sağlık Bakanlığınca konuya ilişkin yapılan açıklamada şimdilik Ankara’da uygulanan projenin çalışmalarının devam ettiği belirtilerek, "Sağlık kuruluşundan verilen doğum raporları nüfus müdürlüklerinin ekranlarında görülüyor. Bu pilot çalışma başarıyla gidiyor. Vatandaş doğum yapacak, nüfus müdürlüğü kısa süre sonra ona kimliğini getirecek. Böylece vatandaş bürokrasi ile hiç uğraşmayacak, hastanede doğum yapacak, raporu düzenlenecek ve bebeğinin kimliğine kısa zamanda erişmiş olacak. Proje Ankara'da Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanıyor. Nüfus müdürlüklerince adrese kimlik gönderilmesi ile alakalı süreci yürütüyoruz. Bu konuda İçişleri Bakanlığı ile çalışıyoruz" ifadelerine yer verildi.