Artvin İmam Hatip Okulları Platformu’ndan LGS’de Tercihi İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulları Olan Öğrencilere Burs kampanyasına destek.

Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi Okulları Platformu ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) İmam Hatip Okulları’nı tercih edenlere burs sağlayacağını açıkladı. Burs imkanından Artvin Merkez ve Hopa’daki Anadolu Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulları’nı tercih eden öğrenciler yararlanacakları açıklandı. Artvin Merkez ile Hopa ilçesinde bulunan iki adet Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulları’nın kontenjanları 60’ardan toplam 120 olarak belirlenirken, Artvin İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı Yüksel Kantar, platform üyesi kuruluşlar ve üyeler adına açıklamada bulunarak burs imkanından Artvin Anadolu Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulları’nı tercih edecek öğrencilerine de burs verileceğini açıklayarak Artvin’deki LGS Tercihinde bulunan öğrencilerin bu iki proje okulunu tercih ettiklerinde eğitim hayatı boyunca 200 TL aylık burs imkanından yararlanacaklarını belirtti. 

Türkiye Genelinde LGS Tercihim İmam Hatip Diyene Burs!
Türkiye genelinde başlatılan burs imkanı çalışmasına ilişkin olarak yapılan açıklamada burs imkanının detayları ve öğrencilerin yararlanma koşullarına ilişkin açıklamada bulunuldu. Yapılan açıklamada; “İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve İnsan ve Medeniyet Hareketi, bu yıl ilk kez yapılan Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) başarılı olan ve imam hatip okulu tercihinde bulunan öğrencilere burs verilecek. İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve İnsan ve Medeniyet Hareketi, 2018 LGS'de yüzde 10'luk dilime giren, Türkiye genelinde bulunan 319 proje ve imam hatip okulu tercihinde bulunan ve yerleşen öğrencilere burs verilecek. 200 TL burs katkısında bulunulan öğrencilere bunun yanı sıra çeşitli sosyal ve kültürel destekler de sağlanacak. Öğrencilere, başarı şartını yerine getirmeleri durumunda verilecek burs 4 yıl boyunca devam edecek. 

Başvuru Koşulları Neler Olacak?
2018 LGS’den %10’luk dilime girmiş olmak. Lise tercihlerinde merkezi yerleştirme ile öğrenci alan Anadolu İmam Hatip Lisesine yerleşmek. Siteden burs başvuru formunu doldurmak. Başvuru koşulları arasında ilk iki maddeyi yerine getirenler, yerleştirme işlemleri tamamlanıp kesin kayıt olduktan sonra burs başvurularını yapabilecek. Okul kaydının ardından öğrenciler, LGS Sınav Sonuç Belgesi ve öğrenci belgesini ibraz edecekler. 

Ne kadar Burs Verilecek?
Burs miktarı 8 ay boyunca 200 TL olarak belirlenmiştir. Bursun Devam Etmesi İçin Neler Yapmalı? -Sene sonu ders ortalaması 100 üzerinden en az 75 olmak. İmam Hatip Lisesinde eğitime devam ediyor olmak. Bursiyerlere özel düzenlenen sosyal - kültürel etkinliklere katılmak. Herhangi bir yüz kızartıcı suça karışmamak. Okulda disiplin cezası almamış olmak.

Başvurular 1-15 Ağustos 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 
Burs başvuruları ve ilgili işlemleri, "www.imamhatipbursu.com" adresinden takip edebilirsiniz. Anadolu İmam Hatip Liselerinden birine yerleştiğinizde; Burs başvuru formunu doldurun, Yerleştiğiniz İmam Hatip Lisesinden öğrenci belgenizi alın, LGS Sınav Sonuç Belgesini ibraz edin, Adınıza açılmış banka hesap numarasını iban olarak ekleyin ve kargo ile gönderin. Burs miktarı 8 ay boyunca 200 TL olarak belirlenmiştir. Sonuçlar Ekim ayında kesinleşecek ve size sms mesajı yoluyla bilgi verilecektir. Şu koşulları sağladığınız sürece bursunuz lise eğitiminiz boyunca devam edecektir. Sene sonu ders ortalaması 100 üzerinden en az 75 olmak. İmam Hatip Lisesinde eğitime devam ediyor olmak. Bursiyerlere özel düzenlenen sosyal - kültürel etkinliklere katılmak. Herhangi bir yüz kızartıcı suça karışmamak. Okulda disiplin cezası almamış olmak” ifadelerine yer verildi. 

Yüksel Kantar: Artvin İmam Hatip Okulları Platformu olarak ilimizdeki öğrencilerimizi de burs imkanından yararlanmaları için teşvik ediyoruz. İmam Hatip Proje Okulları’nı tercih edecek LGS öğrencilerine burs kampanyasına ilişkin olarak Artvin’deki İmam Hatip Okulları Platformu Üyesi Paydaş kuruluşları ve de platformun üyeleri adına açıklamalarda bulunan Artvin İmam Hatip Okulları İl Temsilcisi Yüksel Kantar, burs imkanından yararlanabilmek için yapılması gerekenlere ilişkin de açıklamalarda bulundu. Kantar açıklamasında ilimizde eğitim faaliyetinde bulunan Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ve Hopa Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nu tercih edecek öğrencilerin bu burs imkanından yararlanabileceklerini ifade etti. Türkiye genelinde başlatılan kampanyaya Artvin olarak destek verdiklerini belirten Yüksel Kantar, ilimizde de öğrencilerimizin bu burs imkanından yararlanmaları için platform olarak teşvikte bulunarak kamuoyunun bilgilenmesine katkı sağladıklarını ifade etti. Kantar açıklamasında; “ Türkiye genelinde başlatılan bu önemli burs imkanından ilimizde faaliyette bulunan Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ve Hopa Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nu tercih edecek öğrencilerinde yararlanmalarını arzu eden Artvin İmam Hatip Okulları Platformu olarak kampanyayı destekleyerek öğrencilerimize çağrıda bulunmak istiyoruz. Gerekli koşulları yerine getiren öğrencilerimizin ilimizdeki bu iki proje okulunu tercih ederek okul hayatları boyunca hem kaliteli eğitim hem de burs imkanından yararlanmaları en büyük arzumuzdur.” şeklinde konuştu. 

Kantar: LGS Tercihleri 13 Temmuz’da son eriyor, öğrencilerimizin tercihlerini yaparken burs imkanının göz önünde bulundurmalarını istiyoruz. Artvin İmam Hatip Okulları Platformu Artvin İl Temsilcisi Yüksel Kantar açıklamalarında bir önemli hatırlatmada bulunarak LGS tercihlerinin son başvuru süresinin 13 Temmuz 2018 Cuma günü sona ereceğini belirterek LGS tercihlerini yapacak öğrencilerin burs imkanlarını da göz önünde bulundurmalarını istedi. Kantar açıklamasında “ Artvin Merkez ve Hopa ilçelerinde eğitim faaliyetinde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulları’nı tercih edecek öğrencilerin Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liseleri ayarında kaliteli bir eğitimden yararlanmanın yanı sıra lise eğitim hayatları boyunca burs alabilecekleri bir eğitim hayatını tercih edebileceklerini göz önünde bulundurmalarını istiyoruz. Artvin Anadolu Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulları’nı tercih etmeyi düşünen öğrencilerimize teşvik amacıyla böyle bir teşvik uygulamasından yararlandırmayı amaçladık. LGS tercihi yapan öğrencilerimizin tercihlerini yaparken bu detayları da göz önünde bulundurmaları talebimizdir. Türkiye genelinde gerçekleştirilen burs kampanyasına ilimizde Artvin İmam Hatip Okulları Platformu’nun paydaşları olan İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, ÖNDER, TUGVA, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Artvin Temsilcilikleri desteklemektedirler. Kendilerine de burs desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. LGS tercihlerinde bulunacak öğrencilerimize de tercihlerinin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak tüm öğrencilerimize eğitim hayatlarına başarılar niyaz ediyoruz. Bizim amacımızda bu açıklamayı yaparak ilimizdeki öğrencilerinin de tercihlerini yaparken bu burs imkanını göz önünde bulundurmaları için teşvik amacı taşımaktadır. Artvin’de bizlerin ayrıca bir burs imkanı oluşturacağına ilişkin bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek adına altını çizmek isterim ki platform olarak Türkiye genelinde başlatılan burs imkanını duyurmak ve ilimizdeki öğrencilerimizin tercihlerini belirlerken bu imkanı göz önünde bulundurmaları için teşvikte bulunmayı amaçlamaktayız.” diyerek açıklamalarını tamamladı. 

LGS’ye giren öğrencilerin tercihlerini yapmaları için son süre 13 Temmuz 2018 Cuma günü mesai saati olarak belirlenirken, lise tercihlerinde bulunacak öğrencilerin bu süreye kadar tercihlerini yapmaları gerektiği de ayrıca hatırlatıldı.