Yusufeli Belediyesi Şehit Salih Hüseyin PARÇA Anadolu Lisesi ve İnönü Ortaokulu Okul Bahçesine öğrencilerin kullanımı için çeşme yaptırdı.

Yusufeli Belediyesi ilçe merkezinin değişik güzergâhlarında ve merkeze bağlı okul bahçelerine yaptığı çeşme çalışmalarına devam ediyor. İlçemizde uzun yıllar öğretmenlik yapan ve erken zamanda aramızdan ayrılan iki değerli insan İşhan Köyü’nden Mevlüt BOZ Yusufeli İmamhatip Lisesi’nde ve Ahalt Mahallesi’nden Ayşe ALTUNBİLEK hocalarımızın isimleri ilçe merkezinde bulunan Şehit Salih Hüseyin PARÇA Anadolu Lisesi ve İnönü Ortaokulu bahçesinde yaptırılan çeşmelere verildi. Şehit Salih Hüseyin PARÇA Anadolu Lisesi bahçesindeki çeşmeye Yusufeli İmamhatip Lisesi’nde görev yapan Öğretmen Mevlüt BOZ ve İnönü Ortaokulu bahçesindeki çeşmeye Yusufeli Sağlık Meslek Lisesi’nde Öğretmen Ayşe ALTUNBİLEK çeşmesi adı verildi. Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN, “ İlçe merkezi ve mahallelerine yaptığımız çeşmelere bir yenisini daha ekliyoruz. Belediye olarak ilçemizde uzun yıllar öğretmenlik yapmış merhum Mevlüt BOZ ve Ayşe ALTUNBİLEK hocalarımızın isimlerini okullarımızın bahçesinde yaptığımız çeşmelerle yaşatıyoruz. Öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, ilçemizde yapmış oldukları hizmetlerden dolayı da şükranlarımızı sunuyoruz. ” dedi.



Yusufeli Belediyesi daha önceden de ilçe merkezi ve mahallelerinde çeşmeler yaptırmış, çeşmelerin adlarını yörenin değerlerinin isimlerini vermişti. Çeşmelere; Çavdar Yusuf Pehlivan, Aşık Huzuri Çeşmesi, Ali Osman Arslan Çeşmesi, Sucu Osman Çeşmesi, Şehit Komiser Zeynep Sağır Çeşmesi adı verildi.