Artvin Valisi Ömer Doğanay, Kanal 7 Televizyonunun “Meltemle Zirvedekiler” programına konuk oldu.
Yapımcılığını ve sunuculuğunu Meltem Dikici’nin yaptığı "Meltemle Zirvedekiler" adlı programın konuğu olan Vali Doğanay,  kentin tarihi, kültürü, turizmi, yatırımları ve doğal güzellikleri hakkında bilgiler verdi.
Doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Kafkasör Yaylası’nda çekilen programda genel anlamda Artvin turizminden söz eden Vali Doğanay,  Artvin’in turizm başta olmak üzere bir enerji kenti olduğunu söyledi.
Artvin'in tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle ekoturizmin ve doğa turizminin keşfedilmemiş baş şehri olduğunu belirten Doğanay, valilik olarak kentin marka değerini yükseltmek, turizm potansiyelini arttırmak ve turizmden hak ettiği payı alabilmesi için çaba gösterdiklerini vurguladı.
Artvin’in doğasının adeta yeryüzü cennetini andırdığını belirten Doğanay, ”Coğrafi yönü itibariyle hakikaten insanı büyüleyici ve cezbedici bir şehirdir.
Cankurtaran Tünelinin açılmasıyla ulaşımda büyük kolaylık sağlandı. Birkaç yıl içerisinde ilimizde turizm patlaması bekliyoruz” dedi.
Artvin’in barajlar kenti olduğunu kaydeden Doğanay,” Muratlı, Borçka, Deriner ve Artvin barajları hizmete alındı ve enerji üretimine başlandı. Barajlarımız ülke ekonomisine dev katkı sağlamaya başladı. Ayrıca barajlarımızda kafes balıkçılığı da yapılıyor.”
Artvin ve tüm ilçelerinin tanıtıldığı program, 8 Temmuz Pazar günü saat 14.10’da Kanal 7 (AVRUPA) Televizyonlarında ekranlara gelecek.