Artvin son 4 yıldır farklı bir festival yaşamaya devam ediyor. Konser ve etkinliklerle katılımcılarını muhteşem bir festival yaşatan Artvin Belediyesi, bu yılda unutulmayacak bir festivale imza atıyor.

Artvin Belediyesi tarafından bu yıl 38’incisi düzenlenecek olan Kafkasör Kültür Sanat ve Turizm Festivalinin sanatçıları belli oldu.

Vatandaşlar tarafından festival kapsamında merakla beklenen ünlü sanatçı popçu Yusuf Güney oldu.  Festivalin ikinci günü (29 Haziran Cuma)  milli irade meydanında Artvinli sevenleriyle buluşacak olan Yusuf Güney, şarkılarıyla Artvinlilere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Yusuf Güney’den önce Artvin’in güçlü sesleri olan solistliğini Cesur Demir’in yaptığı Grup İsina, Deniz Durmuş ve Karadeniz’in ünlü sanatçılarından Cemal Çayırcı sahne alacak.

Konserler Kafkasör’de de Devam Edecek

Uluslararası Artvin Kafkasör Kültür Sanat ve Turizm Festivali 30 Haziran Cumartesi günü 1250 rakımlı Kafkasör Yaylasında boğa güreşleriyle ve çeşitli spor aktiviteleriyle başlayarak akşamında konserlerle devam edecek.

Festivalin en önemli ayağı olan Boğa güreşleri Cumartesi sabahı deste, ayak, küçük orta ve süper baş kategorisinde boğalar lider olmak için kıyasıya güreş tutacak. Vatandaşlar gündüz güreşlerin heyecanını akşamında Kafkasör etkinlik alanında düzenlenecek konserlerde devam ettirecek.  Kafkasör’de sahne alacak yerel sanatçılardan Tanju Coşkun, Grup Kirman ile Karadeniz’in tanınan sanatçısı Bizim Yaşar (Yaşar Kabaosmanoğlu) festival coşkusunu doruğa çıkaracak.

Festival 1 Temmuz Pazar günü saat 09.00’da başlayacak olan büyük orta, başaltı ve baş kategorisi güreşleri sonrası ödül töreni ile sona erecek.