AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla Hopa’da bir dizi ziyarette bulundu. Kışla ziyaret ettiği Hopa AK Parti İlçe teşkilatında açıklamalarda bulunarak, “Hopa için elimizden gelenin fazlasını yaptık ve bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla seçim çalışmaları kapsamında Hopa’yı ziyaret etti. AK Parti Hopa İlçe teşkilat binasında İlçe Başkanı İlyas Güven, Belediye Başkanı Nedim Cihan, İl Genel Meclis Üyesi Hüsnü Çakır, Belediye meclis üyeleri, yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları başkan ve  üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını İlçe Başkanı İlyas Güven yaptı. Konuşmasına Ramazan ayını tebrik ederek başlayan Güven: “Rabbim Haziran ayı içerisinde çifte bayram yaşamamızı nasip eylesin” dedi. Güven “En güçlü ve itibarlı döneminde Milletvekili olabilmesi için önünde hiç bir engel yok iken Milletvekili adayı olmayan ve bu davranışı ile emsalsiz fedakârlık örmeği gösteren ve Artvin’e konan her tuğlada alın teri bulunan değerli büyüğümüz Milletvekilimiz İsrafil Kışla ’ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu davaya hizmet etmek için ille de milletvekili belediye başkanı ya da ilçe başkanı olmamız gerekmiyor.  En iyi şekilde örnek davranışıyla bizlere ispat etmiş oldular. Allah kendilerinden razı olsun. Bundan sonraki yaşantılarında kendilerine sevdikleri ile beraber sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Güven açıklamalarına Milletvekili İsrafil Kışla’nın yedi yıllık dönemde ilçeye kazandırmış olduğu yatırımları sıraladı. Güven “Yatırımlar içerisinde yeni devlet hastanesi, yüksekokul ve ilahiyat fakültesi, kız ve erkek öğrenciler için iki adet KYK yurdu, kapalı spor salonu, Gençlik merkezi, sağlık meslek lisesi kız yurdu, Kaçkar Gümrük Bölge Müdürlüğü, SGK hizmet binası, Hopa Çay fabrikasının 160 ton olan günlük yaş çay işleme kapasitesinin 250 tona çıkarılması, Orta Hopa mahallesindeki ÇAYKUR depolarının Çoruh üniversitesine devri, Sundura mahallesinde bir anaokulu, bir ilkokul ve Yol dere köyüne yapılan  ortaokul, yıkılıp yerine yeniden yapılacak olan Meslek lisesi, okul onarımları, Hayırsever işadamına yaptırılan imam hatip lisesi, yapımına devam edilen imam hatip lisesi yurdu, eski hastane yerine yapılacak olan ilçeye ikinci sağlık yatırımı sağlık kompleksi binası, Afat konutları için 3 milyon 500 bin liraya sundura mahallesinde kamulaştırılan arazi, Sugören köyünde 23 milyon liraya mal olan ve yapımı devam eden balıkçı barınağı,10 milyon liraya mal olan Kaymakamlık ve Belediye  hizmet binası, TOBB tarafından 100 milyon liraya yapımı devam eden Sarp Sınır kapısı modernizasyonu, Zirai karantina müdürlüğüne ait iki adet hizmet binası, Hopa tünelinin tamamlanması ve Artvin-Rize havalimanı dikkat çeken yatırımlar arasında yer aldı.24 Haziran seçimlerinin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Güven, seçim çalışmaları boyunca sahada olacak olan her bir teşkilat mensubuna ayrı ayrı teşekkür etti. Daha sonra Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan süreçte Milletvekili İsrafil Kışla’nın destek ve gayretleriyle Belediye tarafından yapılan yatırımları anlattı ve Milletvekili Kışla ’ya teşekkürlerini iletti.

Son olarak söz alan Milletvekili İsrafil Kışla teşkilat mensuplarından helallik istedi ve her ne  kadar Milletvekili adayı olmasa da bundan sonra da Artvin halkının hizmetkârı olmaya devam edeceğini ifade etti. Daha sonra İlçe Başkanı İlyas Güven ve Belediye Başkanı Nedim Cihan Milletvekili İsrafil Kışla ‘ya birer tablo hediye ettiler. Teşkilat binasındaki program sonrasında Sundura mahallesinde taziye ziyareti ve Bucak mahallesinde engelli hasta ziyaretinde bulunuldu.



Daha sonra yapımına başlanan Sağlık kompleksinin temel atma çalışmaları yerinde incelendi. İftar saatinde Belediye çadırındaki iftar yemeğine katılan Milletvekili İsrafil Kışla gece geç saatlerde ilçeden ayrıldı.