Hopa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından her yıl düzenli olarak yapılan ramazan ayı gıda yardımları 2018 yılı kapsamında muhtarlar aracılığıyla dağıtılmaya başlandı. Daha önce yapılan çalışmalar sonucunda köy ve mahalle muhtarları tarafınındın odaya verilen listeler doğrultusunda yeterli sayıda gıda paketi hazırlandı. Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat’ in da katılımıyla Kars Caddesi Muhtarlar Derneği karşısında  bir depoda başlanan dağıtımda yardım paketleri muhtarlara teslim edildi.

Kaymakam Canpolat yaptığı değerlendirmede; “Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından fakru zaruret içinde ve muhtaç durumda olan ailelere ramazan yardımı yapıldı. Sivil Toplum Kuruluşları tarafından vatandaşlarımıza sahip çıkılması ve sosyal destekte bulunması önemli husustur. Bayram öncesi yapılan bu yardımlarla ailelerin yüzünü bir nebze de olsa güldürdüğünü söyledi. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası’nın da bu yardımları kapsamında yanlarındayız” ifadelerini kullandı.

Hazır bulunan muhtarlara İlçe kaymakamının yanı sıra oda meclis üyeleri de yardım paketlerini araçlara kadar taşıyarak yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına yardımcı oldular. HTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek yaptığı değerlendirmede bir hafta içerisinde 666 yardım paketinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının planlandığını ifade etti.

Hopa Bedensel Engelliler Derneğine De 25 Paket Verildi - Hopa TSO tarafından dağıtımına başlanan yardım paketlerinden 25 adeti Bedensel engeli vatandaşların ailelerine dağıtılması için Hopa Bedensel Engelliler Derneğine verildi. Hopa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Aydoğan Can Yılmaz ve Genel Sekreter Metin Ustabaş ve Yönetim Kurulu tarafından dernek üyesi 25 Bedensel Engelli Derneği üyesi ailelerine teslim ettiler.