Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Artvin’de tesis edilen 12 tesisten 1 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 11 adet tesisin ise temelini atacak. Açılışı gerçekleştirilecek tesis Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Artvin’e kazandırılacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 9 adet, Orman Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 1 adet ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün inşa edeceği 1 adet tesisin de temelini atacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 1 Haziran Cuma günü saat 18.30’da Yusufeli Belediyesi önünde düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 179 milyon TL yatırım bedelli 12 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek. Ayrıca. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu merasimin ardından vatandaşlarla bir araya gelerek iftar yapacak.

Artvin’e 179 Milyon TL’lik 12 Tesis - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Yusufeli İlçesi Yeniden Yerleşim Yeri Altyapı Çalışmaları 2.Kısım ile 8 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Ayrıca, Prof. Dr. Veysel Eroğlu ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmalar ile Hatila Vadisi Milli Parkı çevre ve alan düzenleme, Tavşan Tepesi Tabiat Parkında Yaban Hayatı Eğitim Merkezi, Borçka Karagöl Tabiat Parkı alan düzenleme işlerinin de temelini atacak.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde DKMP Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan yaban hayatı gözlem noktası, kır lokantası, enerji nakil hattı gibi işlerden oluşan 1 adet tesisin de açılışını gerçekleştirecek.

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 12 tesisin maliyeti ise 179 milyon TL - Ayrıca, Artvin’de düzenlenecek merasimde 5 aileye gelir getirici tür, 4 aileye de ORKÖY sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu zeytin, dut, karayemiş, incir, hurma ve elma türlerinden oluşan toplam 4.000 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Artvin’e Muazzam Yatırımlar - Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 6 milyon 200 bin metreküp kazı yapılarak, 150 dekar yerleşim alanı ve 70 dekar park-rekreasyon alanı elde edilecek. 4 ilçe, 28 yerleşim yeri ve 7.100 dekar arazi taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca ormanların alanların artırılması ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.