Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, öğretmenlik mesleğindeki ilk görev yeri olan Artvin’in Borçka ilçesinde, 1986-1989 yılları arasında 3 yıl öğretmenlik yaptığı dönemin Merkez İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. İnce, ilkokul olarak hizmet veren okulun müdürü Muhammet Arslan ve eski öğrencileri tarafından karşılandı.

Okula girişte gazetecilere açıklamalarda bulunan İnce, ‘1986’nın 18 Kasım’ın da ilk kez Borçka’ya geldim, göreve başladım. Bir baba nasıl evlatları arasında ayrım yapmazsa bir cumhurbaşkanı da okulları arasında ayrım yapamaz. Hepsi cumhurbaşkanının evlatlarıdır, cumhurbaşkanının öğrencileridir. Dolayısıyla ben ilk öğretmenliği mi burada yaptım. 1986’da ilk maaşımı buradan aldım. 2.5 buçuk yıl görev yaptım. İlk maaş aldığım okula geliyorum’ diyerek heyecanlı olduğunu söyledi.

Kendisini karşılayan eski öğrencileri ile sohbet eden ve okula giren İnce, öğretmenlerin kaydının yer aldığı defteri inceledi. Defterde kendisine ait sayfayı bularak anılarını tazeleyen İnce, sayfanın da bir fotokopisini aldı. İnce ve beraberindekiler miting alanına geçti.