Artvin Belediyesi tarafından Vizyon Proje Hürriyet Caddesi Kültür Sokağında ‘Kültür Sokağı İftar Buluşması’ programı düzenlendi. Artvin Belediyesi tarafından ramazan aylarında ‘Bir Sofrada Artvin’ sloganıyla kurulan iftar çadırlarının yanı sıra Artvin’e yeni kazandırılan vizyon proje Hürriyet Caddesi Kültür Sokağında ‘Kültür Sokağı İftar Buluşması’ programı ile Kültür Sokağında yaklaşık 500 kişi ile bir sofrada iftar yapıldı.

İftar sonrası program içeriğinde yer alan ‘Ramazan eğlenceleri’ ile Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu sahne alarak Hacivat-Karagöz, meddah, orta oyunları vatandaşlar ve çocuklar tarafından beğeniyle karşılanarak eğlenceli dakikalar geçirmesi sağladı.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe İftar öncesi, Kaçkar TV’de yayınlanan Ramazan Özel programının canlı yayın  konuğu  oldu.

Kültür Sokağında yapılan canlı yayında Başkan Kocatepe, Artvin’de Ramazan ayının manevi havası, bereketi ve kültürü yaşatıldığını belirterek Belediye olarak her geçen yıl daha organize şekilde programlar yaptıklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

“Artvin’de ramazan görüldüğü gibi artan bir heyecanla hem manevi bereketi hem birazda çocuklarımızın Ramazan’ın bu manevi atmosferi içerisinde kendilerine bir yer bulsunlar diye Kültür Sokağımızda yaklaşık 600 kişilik hemşerilerimizle  bir iftar yaptık. Kültürümüzde olan Osmanlıdan gelen mini bir ramazan eğlencesi yapıyoruz. Çocukları eğlendiriyoruz.

Artvin’de ramazan hakikaten her geçen yıl artan bir heyecanla coşkuyla devam ediyor. Belediye olarak da bu sene geçen seneki çalışmalarımızın üzerine koyarak daha kalabalık daha zengin daha eğlenceli belki daha çok organize işler yaparak ramazanı geçiriyoruz. Ramazan artık burada bir kültür olarak oturdu inşallah Kültür Sokak da da bundan sonra iki üç program daha yapacağız. Mahalle iftarlarımız oluyor. Bu manevi hava Artvin’imizde ki kardeşlerimizin  sloganımızda da yerini bulduğu şekilde Bir Sofra da kardeşçe paylaşmalarını sağlar. Bizde bundan çok mutluyuz.” dedi.

İftar Programına katılan vatandaşlar;  Artvin’de son 4 yıldır farklı bir ramazan yaşadıklarını dile getirerek çok büyük yeniliklerin içerisinde yer aldıklarını, bu yeniliklerin yaşatan Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve ekibine teşekkürleri ilettiler.

İftar sonrası çocuklarıyla ramazan eğlencelerine katılmanın da büyük mutluluk olduğunu söyleyen Artvinliler, “büyük şehirlerde izlediğimiz özendiğimiz bir çok aktivitenin artık Artvin’de de yapılması bizleri çok mutlu ediyor. Açık havada iftar yapıp ailemizle çocuklarımızla ramazan eğlencesi izlemek çok farlı oluyormuş. Bizlere bu ilkeleri yaşatan Belediye Başkanımız Mehmet Kocatepe olmak üzere Artvin Belediyesi çalışanlarına çok teşekkür ediyor devamını bekliyoruz” dediler.

Kültür Sokağında İftar öncesi Kaçkar TV’ tarafından yapılan canlı yayına; AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti Artvin Milletvekili Adayları Av. Erkan Balta ve Muzaffer Çorbacı katılarak Artvin’e yapılan hizmetlerin yanı sıra yeni dönemde hayata geçirmeyi planladıkları projelerini sundular.

Kültür Sokağı iftar programına  AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Tilki,  AK Parti Artvin İl Başkanı Fikret Erdoğan, AK Parti Milletvekili Adayları Erkan Balta, Muzaffer Çorbacı, Kültür Sokağı sakinleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.