Şavşat Toplum Sağlığı Merkezi tarafından tasarlanan ve sağlıkla ilgili temel ve önemli konulara vurgu yapan okul etiketleri ilçedeki tüm ilkokul 1. 2. 3. ve 4. sınıf öğrencilerine Dr. Aybike Uysal öncülüğünde dağıtıldı. Dağıtıma Şavşat Kaymakamı Emre Yalçın, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Aybike Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Evran ile sağlık personeli ve öğretmenler katıldı.

Çalışmada eğitim öğretim yılı boyunca kitap ve defterlerinde bu etiketleri okuyacak olan çocuklarda sağlıklı beslenme, hareketli hayat, el ve diş hijyeni, aşı ve aile hekimi kontrollerinin önemi konusunda farkındalık yaratmak amaçlandı. Artvin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bilindiği gibi okul çağındaki bütün çocukların mümkün olan en iyi bedensel, ruhsal ve sosyal yönden sağlığa kavuşmalarını sağlamak ve sürdürmek, böylece çocukların ve dolayısıyla toplumun sağlık düzeyini yükseltmek için sağlık okuryazarlığı büyük önem kazanmıştır.

Bu kapsamda 2017/2018 eğitim öğretim yılının başlaması münasebetiyle Şavşat Toplum Sağlığı Merkezimiz tarafından tasarlanan ve sağlıkla ilgili temel/önemli konulara vurgu yapan okul etiketleri ilçedeki tüm ilkokul 1. 2. 3. ve 4. sınıf öğrencilerine dağıtıldı. Artvin Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak sağlık okuryazarlığı ile ilgili faaliyetlerimize devam edecek olup bu vesileyle çalışmada emeği geçen başta Dr. Aybike Uysal olmak üzere tüm Şavşat Toplum Sağlığı Merkezi personeline teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.