Artvin Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü Toplantı Salonunda 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Artvin Rehber Öğretmenleri Mesleki Paylaşım ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Köse, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ebubekir Öztürk ve ilimizde görev yapan rehber öğretmenler yer aldı.

2017-2018 eğitim öğretim yılı rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri planı çerçevesinde ve gündem maddeleri doğrultusunda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, yenilenen müfredat programları ile rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri arasındaki bağlantılara vurgu yaparak  birey merkezli eğitimin öneminin arttığını ifade etti.

Risk analiz formunun oluşturulması ve içeriği ile ilgili önemli noktalara değinerek kaynaştırma ve bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamaları konusunda özellikle bu yıl daha detaylı ve planlı çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti. Destek eğitim hizmetlerinin  önemini vurguladı.

RAM Müdürü Ebubekir Öztürk’ün değişen plan formatıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunmasının ardından Milli Eğitim şube Müdürü Özcan Köse, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri il danışma komisyonunda alınan kararlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.   Bağımlılıkla mücadele ve ihmal ve istismardan korunma   konularında yapılacak faaliyetler planlandı.