Artvin’in Cittaslow 2015 yılı Genel Kurulu, Evrensel Expo 2015 Milano Fuarı çerçevesinde ‘Sakin Şehir’ unvanı alan Şavşat İlçesi’nde karınlarını doyurmak için ilçeye inen 2 yaşlarında olduğu tahmin edilen 2 boz ayının birbirleriyle oynaması çevredeki vatandaşlarca cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

İlçesinin Yeniköy Mahallesi’nde ikamet eden Güner Yazan, evinin balkonundan ormanlık alanda iki boz ayının birbirleriyle oynadığını fark etmesi üzerine yaşananları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Güner Yazar, “Son yıllarda Şavşat’ta yaban hayvanı sayısında son derece artış oldu. Özellikle ayı nüfusunun artmasıyla köylerde tarım arazi büyük zarar görmekte. Bırakın ormanları köyleri artık şehre kadar inmekteler. Biz her gün balkonlardan bu ayıları izlemekteyiz. Bende bu ayıların videolarını çekerek sizlerle paylaşmak istedim.

Şavşat Kaymakamlığı’nda çalışan Yazan daha sonra karınlarını doyurmak için ilçeye inen boz ayıların bir birleriyle oynarken çekilen video görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşılan görüntüler kısa sürede sosyal medyada beğeni topladı.