Artvin’de 45 Milyon Lira harcanarak yapılan ‘Çoruh Park’ şehrin en önemli sosyal ve kültürel yaşam alanı oldu.Şehir girişindeki Çoruh Nehri kenarında 57 Bin metre karelik alanda Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Deriner Barajı Rekreasyon çalışmaları kapsamında yaptırılan Çoruh Park, bünyesindeki restoran, cafe, mescit, büfe, asansör kulesi, otopark, ışıklı gösteri havuzu, piknik alanları, seyir terasları, amfi tiyatro, yürüyüşü yolları ve çocuk oyun alanı ile vatandaşların sosyal aktivitelerini gerçekleştirdiği en önemli alan oldu. 

45 milyon liralık bir yatırımla 3 yılda tamamlanarak 10 Ekim 2016’da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen toplu açılış töreniyle hizmete giren Çoruh Park Rekreasyon alanın diklemesine kullanılması bakımında da Türkiye’de ilk örnek proje olma özelliğine sahip. Artvin’in ilk büyük park projesi olan Çoruh Park’ın hayata geçmesiyle daha önce atıl durumda, çağdaş şehircilik anlayışına uymayan bir görüntüye sahip olan alan, hem gündüz görüntüsü hem de gece aydınlatmasıyla Avrupa standartları seviyesinde görüntüye kavuştu. Arazinin eğimli olması dolayısıyla kademe kademe palya adı verilen 5 bölümden oluşan parkta engelli vatandaşların palyalara ulaşımını kolaylaştırmak için 36 metre yüksekliğinde engelli asansör kulesi de bulunuyor. İki asma köprüyle Çoruh Üniversitesi Şehir Yerleşkesi kampusu ile bütünleşen Çoruh Park açık hava iftar yemekleri, ramazan eğlenceleri ve bu yıl Artvin’de ilki düzenlenen Artvin Kültür Turizm ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı gibi etkinliklere de ev sahipliği yaparak yıllardır Artvin Şehir Merkezinde eksikliği hissedilen büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. 

Devlet Su İşleriyle (DSİ) yapılan protokol sonrası Çoruh Park Sosyal Yaşam tesislerini devralan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe yaptığı açıklamada Çoruh Park Projesinin biran önce bitirilip hayata geçirilmesinin en büyük seçim vaadi olduğunu ve ifade ederek bunu başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Çoruh Parkının DSİ tarafından 45 Milyon liraya yaptırıldığını kaydeden Kocatepe, alanın şehrin en prestijli mekanı olduğunu belirterek şunları söyledi. 
“Orası sadece kafeterya, restoran yemek yeri değil, bu şehrin sosyal donatı alanıdır. Akşamları binlerce Artvinli orada zaman geçiriyor. Çoğu zaman oturacak boş yer bulamıyoruz. 

Yaklaşık 60 dönümlük arazi üzerinde güzel bir park. Çoruh Nehrinin hemen kıyısında olması, Çoruh’un serin rüzgarı, ışıklandırmalı, havuzlardaki ışıklı su gösterileri ve değişik sosyal alanlarıyla Artvin’deki en önemli projelerden biri. Çoruh Park’ın bulunduğu alanın daha önce çok kötü bir görüntüsü vardı. Bakmaya korktuğumuz bir alandı. Bakmazsan dağ bakarsan bağ olur hesabıyla orasını bağa çevirdik. İhmal edilmiş Artvin’imizin yeniden doğuşudur bunlar. Atatepe’yi turizme açtık. Teleferik projemize başlıyoruz. Bunlar gibi birçok güzel işimiz var ama Çoruh Park yaptıklarımızın en iyisi Çoruh Parkın sosyal etkinliklerin merkezi haline dönüştüğünü belirten Kocatepe “ İlkbahar ve sonbahar ayları, burada hem sıcağın daha az olduğu zaman dilimlerinde orada ki açık hava tiyatro alanında müzik, tiyatro ve kültürel etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Her ay orada en az bir kültür sanat etkinliği olacak. Çoruh Parkla birlikte bunları yapacak alanlarımız var” diye konuştu.