OHAL kapsamında yayımlanan yeni KHK ile ilçe statüsüne kavuşan Kemalpaşa’da yüzler gülüyor. Sarp sınır kapısı nedeniyle ticari faaliyetlerin yoğun bir şekilde yaşandığı Kemalpaşa, Turizm ve mavi yemiş ile hem bölgenin hem de ülkenin cazibe merkezlerinden biri olma yolunda. 

İlçe olmanın mutluluğunun yaşandığı Kemalpaşa’da çalışmalar ve projeler daha gelişmiş ve cazibe merkezi bir ilçe olmak için devam ediyor. Bu doğrultuda başta turizm olmak üzere sarp sınır kapısı, mavi yemişi, tekstili ve kendine has dokusu ön plana çıkmış, örnek bir bölge oluşturulmaya çalışılıyor. 

Kemalpaşa’nın turizm ilçesi olduğunun altını çizen Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, “ Bizlerin önümüzde ki süreçte yoğunluğumuz Denizle Halkı barıştırıp turizmi canlandırmaktır” dedi.    3-4 kilometreye varan bir sahil şeridine sahip olduklarını belirten Başkan Akçiçek, bu sahillerde plajlarıyla, sosyal tesisleriyle, otelleriyle bölgeyi turizm merkezlerinden biri haline getirmek olduğunu söyledi. Mavi yemişin de Kemalpaşa’nın geleceğini şekillendirecek bir bitki olduğunu ve bu alanda da çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Akçiçek, “ Mavi Bayraklı plaj için başvurumuz olacak. Denizimiz ve sahilimiz oldukça temiz durumda. Fazlamız var, eksiğimiz yok. Bu ilçenin geleceği için çok önem arz ediyor. 

Ayrıca Batum’a yılda yaklaşık 200 bin Ukraynalı turist geliyor. Bizler Sarp Sınır kapısındaki geçişleri daha sağlıklı ve güvenli yaparak bu turistleri ilçemize çekmek istiyoruz. Amacımız yılda ortalama 50 bin Ukraynalı turisti ağırlamak. Bu hem Kemalpaşa hem de Ülke turizmi adına büyük bir kazanım olur” şeklinde konuştu.

Akçiçek, “Kemalpaşa Gelişmeye Devam Edecek”
İlçenin geniş bir sahasının olduğunu söyleyen Başkan Akçiçek, “ Kamu kurum ve kuruluşları ilçemize gelecek. Hükümet Konağıyla, Milli Eğitimiyle, Tapusuyla, Hastanesiyle ve büyüklerimizde uygun görürse belki de üniversitenin bir kolu ilçemize hayat bulacak. Bu kuruluşlarımızın ilçemize gelmesiyle bir nüfus yoğunluğu da olacak. Yeni yatırımlar ve istihdam alanları oluşacak ve bütün bunlar Kemalpaşa’nın daha da gelişmesi anlamına geliyor. 

Bizler Kemalpaşa’da su sorununu çözdük. Altyapı çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Arıtma tesisi çalışmamız var. An itibariyle ilçemizin altyapı çalışmaları yüzde 70 oranında tamamlanmış durumda kalan kısmı da 5-6 ay içerisinde yapacağız.” Akçiçek, “Tek Geçiş Sistemi Sarp Sınır Kapısında ki Tüm Sorunları Köklü Olarak Çözebilir” Sarp sınır kapısında yaşanan sıkıntıların biran önce giderilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Akçiçek, bunun için çalışan personel eksikliğinin ve sınır kapısına yakın bir noktada bulunan karayollarına ait 2 tünelin kalkması ve devam eden tadilatın biran önce bitirilmesiyle sınır kapısının rahat bir nefes alacağına değindi. Tek Gümrük uygulamasının (Tek geçiş sistemi) Sarp sınır kapısında yaşanan sıkıntıları köklü olarak çözebilecek bir sistem olarak gördüklerinin altını çizen Başkan Akçiçek, “ Sınır kapısında yaşanan belli başlı sorunlar var.  Bu sorunların başında personel yetersizliği, geçişlerle ilgili olan kamu kurumlarının birbirleriyle olan koordinasyon eksikliği, ulaşım noktasında kapıya çok yakın bir nokta da karayollarına ait olan tünellerin vatandaşlara yaşattığı zorluklar ki bizler bu 2 tünelin biran önce kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz ve şuan yapılmakta olan tadilatın sürmesidir. Bu sorunlar biran önce giderilmelidir. 

Biz de olmayan ama dünya da olan tek geçiş sistemi var. Ya gidişleri biz dönüşleri Gürcistan tarafı ya da gelişleri biz gidişleri onların uygulayacağı bir sistem. Bu sistem de düşünülebilir ki bu sistemin tüm sorunları ortadan kaldıracağını düşünüyoruz. Tabi ki bunların olabilirliğini ve artı eksilerini büyüklerimiz değerlendirecektir.

Ancak şunu açık şekilde ifade edebilirim ki Kemalpaşa da kamu kurumlarımız tam anlamıyla çalışmalarına başladığında ve şuan barız olarak görülen eksikler giderildiğinde yaşanan sıkıntılar minimuma indirilmiş olacak.”

Akçiçek, “15 yıllık Hayal Gerçek Oldu” Kemalpaşa’nın İlçe olma sürecine de değinen Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, 1996 yılından beri Kemalpaşa Beldesinin İlçe olması yönünde TBMM’ye başvurularının olduğunu belirterek “Bunun için o gün bugündü bu güzel olay bizlere nasip oldu” dedi.  Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın 7 Ağustos 2017 de Sarp Sınır Kapısını ziyaretinde Kemalpaşa’nın ilçe olması yönünde ki 2014’te verdiği sözünü hatırlatıp bu sözü yerine getirmelerini rica ettim. Kemalpaşa halkı bunu bekliyor dedim. Sayın Cumhurbaşkanımız da İçişleri Bakanına verdiği talimatla 25 Ağustos 2017’de de çıkarılan kararname ile Kemalpaşa ilçe oldu. Yakın zamanda da Erzurum İliç İlçe kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar Kemalpaşa Kaymakamı olarak atandı. Kısa süre içerisinde de görevine başlayacak. 

Burada Kemalpaşa’nın ilçe olmasında ilk günden itibaren emeği geçen herkese Kemalpaşa halkı olarak teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.