Cumhuriyet Halk Partisi’nin 94’ncu yıl dönümü kutlamaları kapsamında Artvin’de de program düzenlendi. 

94’ncü yıl dönümü kutlama programı CHP Artvin il binasında gerçekleştirilen 22  yeni üyeye rozet takımının ardından Milli İrade Meydanı’nda ki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla devam etti. Gerçekleştirilen programa CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Artvin İl Başkanı Ali Yücel Kurt, CHP Artvin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Kurul, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.  

Atatürk Anıtı’na çelenk konmasın ardından bir konuşma yapan CHP Artvin İl Başkanı Ali Yücel Kurt, “CHP’ye Sahip Çıkmak Vatana Sahip çıkmaktır’ sözüne vurgu yaparak “Laiklik ilkesiyle din ve devlet işlerini birbirinden ayırıp yurttaşlarını etnik köken, din, dil, ırk gibi farklılıklarıyla ayrıştırmayıp bütünleştirmiştir. Hukuk ve Eğitim gibi alanlarda gerçekleştirdiği alt reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni bütünleştirip Cumhuriyet’imizi kurmuştur” dedi.

Atatürk’ün Benim 2 Büyük Eserim Vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir’ sözünü hatırlatan Kurt, şu ifadelere yer verdi; “Kurtuluş mücadelesinin nihai adımı sayılacak 9 Eylül tarihine isabet eden kuruluş yıldönümümüzde siz değerli cumhuriyet ışığının aydınlık insanlarına hoş geldiniz diyor hepinize saygılarımı sunuyorum. Benim 2 büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir diyerek cumhuriyetin ulvi ve manevi muhteviyatını partimizin değerleriyle özdeş gören Mustafa Kemal, çoğulcu demokratik yapının ve devrimlerin yılmaz savunuculuğunu ve vazifesini bizlere emanet etmiştir. 

CHP daima var olacak, gericiliğin önüne daima set olmaya devam edecektir. CHP kuruluş felsefesinde belirttiği gibi esaret zırhını kıran, mazlum milletlere yol gösteren siyasi bir olgudur aynı zamanda. Ülke bütünlüğünün savunulmasında tek karış vatan toprağına düşecek düşman emellerinin Trablusgarplardan, Anafartalar’a uzanan cansiperane savunulmasındaki kahramanlık destanıdır.

Sn. Basın Değerli Cumhuriyet savunucuları ; CHP Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma ve ülkemizin en köklü partisi olma gibi ayrıcalıklı tarihsel miraslarının yanında; özgürlük, eşitlik, dayanışma, emeğin üstünlüğü ve demokrasi kavramlarıyla da ilkesel ve toplumun tümünü kucaklayan sosyal bir birlikteliktir. Emperyalizm çarkının dişlileri bizim gibi stratejik ve gelişmekte olan ülkelere aman vermeden saldırmaya; böl, işgal et ve yönet mantığıyla yok etmeye her zamankinden daha fazla cüretkarlar.  Mevcut siyasi iktidarların çıkarlarını kendilerine kalkan tutan bu güçler, iç ve dış terör örgütlerini ülkemize ve bütünlüğümüze kast ettirerek kargaşa ve kaos ortamı yaratıp, sinsi planlarını uygulamaktan vazgeçmemektedirler. 

CHP işte bu ahval ve şeraitte sahiplenilmesi gereken tek ve yegâne siyasi olgudur. Toplumun temeline inen bağımsızlık ruhunu sosyal adalet ve 6 okla taçlandıran tek güç CHP dir. Adalet ve hukuka olan bağlılığımızla, katılımcı ve demokrasiye olan inancımızla, çağdaş ve laik yönetim tarzımızla,  devrimci ve sosyal ilkelerimizle tüm halkımıza sesleniyorum. “CHP ye sahip çıkmak ülkene sahip çıkmaktır” Neden mi dersek; Partimiz; Saltanatı kaldırıp hilafete son vermiştir. Laiklik ilkesiyle din ve devlet işlerini birbirinden ayırıp yurttaşlarını etnik köken, din, dil, ırk gibi farklılıklarıyla ayrıştırmayıp bütünleştirmiştir. Hukuk ve Eğitim gibi alanlarda gerçekleştirdiği alt reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni bütünleştirip Cumhuriyet’imizi kurmuştur.
Bu yüzdendir ki Artvin’imizde de partimizin tüm il ve ilçe örgüt üyeleri her zaman ve her koşulda bu değerlerle birlikte tam bağımsız Türkiye için dimdik ayaktadır. Değerli katılımcılar; ülkemiz derin ve sancılı bir dönemden geçiyor. Saltanat ve saray müdavimleri, düşünsel ve icmal hayatımızın sınırlarını sürekli daraltmakta, adalet ve hukuka olan ihtiyacımız devinimsel olarak artmaktadır.

Ama unutulmamalıdır ki adalet her dönemde, her koşulda istisnasız aranılacak yegâne ihtiyaçtır. Millet olma temelinin istisnasız koşuludur.  Bu bağlamda ülkemizdeki baskı ve iptidai durumlar karşısında; ebedi yol göstericimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ve hürriyete olan düşkünlüğü ve idealizmini temel alarak; Cumhuriyet ve bağımsızlık uğrunda can veren tüm şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz.

Tüm baskı ve teşhirlere karşı fikrinden ödün vermeyen siz değerli partili arkadaşlarımı da sonsuz şükranlarımı iletir saygılarımı ve sevgilerimi sunarak, Cumhuriyet Halk Parti’mizin 94. Yaşını büyük gurur, onur ve coşkuyla kutlamaktayız. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın M. Kemal Atatürk, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.