Gurme yemek dünyası 17 kişilik grupla Artvin’e gelerek yöresel ürünleri tadıp, Artvin’de incelemelerde bulundu.

Artvin Belediyesinden, Artvin tanıtımına bir katkı daha. Artvin Belediyesinin Organize ettiği program kapsamında Gurme Yemek Dünyası, Artvin yöresel yemeklerini tadarak, Artvin yöresel yemeklerinin tanıtımı yapıldı.

Gezi kapsamında Artvin Sofrası, Artvin Belediyesi Kafkasör Tesisleri ve Artvin Kadın Girişimciler Kooperatifinin hazırladığı yöresel yemekleri tadan Gurme ekibi, Deriner Barajı, Atatepe, Kafkasör, Cehennem Deresi Kanyonu, Hatila Vadisi Cam Seyir Terası,Atabarı Kayak Merkezi  gibi yerleri gezerek bilgi aldılar. Gezide ekibe Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin eşi hanımefendi Hacer Kocatepe, Artvin Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Erşan Kaya, AK Parti Artvin İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Güneri eşlik etti.

Gurme ekibinde Ulusal ve Uluslararası alanda birçok başarıya imza atmış Nazmiye Özdemir Meriç, Selma Mollaoğlu, Gülhan Kara, Oya Emerk ve Sibel Yalçın gibi isimler yer alıyor.

Artvin Sofrasın da Artvin yöresel yemeklerini tadan Gurme ekibi yemeklere hayran kaldı. 2 gün şehrimizde kalan Gurme ekibi Artvin’e özgü birçok yemeği tadarken Artvin’in doğal ve tarihi yerlerini gezip şehrin kültürel yapısını da yakından incelediler.

En Çok İlgiyi Turşu Kavurması ve Puçiko Aldı

Birçok yemeğin tadına bakıldığı program kapsamında en çok beğeni ve ilgiyi turşu kavurması ve puçiko aldı. Hasuta ve silor’da en çok beğeni alan tatlarımız oldu.

Gurme yemek dünyası ekibi yaptığı açıklama da Artvin’in yemekleriyle, doğasıyla, kültürüyle, tarihiyle eşsiz bir yer olduğunu vurgulayarak Artvin’in adete saklı bir cennet olduğunu ifade ettiler. Bu saklı cenneti her yönüyle tanıtmak gerektiğini belirten Gurme ekibi, “Artvin doğasıyla, yeşiliyle ve Boğa güreşleriyle ünlü bir ilimiz. Ama biz şimdi gördük ki kendine özgü ve hiçbir yerde olmayan farklı tatları (yemekleri) var. Bu tatlar azımsanmayacak kadar da çeşitlilik gösteriyor. Silor’u, Puçiko’su, Turşu Kavurması, Hasutası, Mısır ekmeği, Döneri, Lor Çorbası gibi birçok farklı tat mevcut. Bunlar bir şehir için önemli zenginliklerdir. Bizlerin amacı da bu güzel tatları tadıp en iyi şekilde tanıtımını yapmaktır.  Burada bize bu imkânları sağlayan başta Belediye Başkanımız Mehmet Kocatepe ve ekibine çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.