Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (TİNGADER) Artvin Şube Başkanı TRT Haber İl Muhabiri Fatih Tüysüz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
TİNGADER Artvin Şube Başkanı Fatih Tüysüz, mesajında ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan basın mensuplarının, toplumun istek ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini ifa eden tüm çalışan gazetecilerin günün kutladı. 
2023 yılında yaşanan savaşlar dolayısıyla yüzlerce gazetecinin hayatını kaybettiğini de hatırlatan Tüysüz, buruk bir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutladıkları söyledi. 
Tüysüz yaptığı yazılı açıklamada; “Her meslek grubunun olduğu gibi biz gazetecilerin de hatırladığı bir gün var. 
Aslında hep ön planda olan ama bir o kadar da kamera arkasında kalan bir meslek gazetecilik. Gazeteci olmak; yapılan işin gecesi, gündüzü olmasa da yüreklere dokunarak mutlu olmaktır. Halkın sesine ses olurken güzellikleri, başarıları, hüzün ve mutlulukları ekranlara taşımak da ayrı bir gurur verici yanıdır gazeteciliğin. Kimisi mektepli kimisi alaylı olsa da haber kuralları hep aynıdır."Önce insan!" der, etik ve ahlaki değerleri ön plana alarak kamuoyuna paylaşırız.
Dünya çapında birçok meslektaşlarımız " Önce İnsan" düşüncesiyle işini yaparken maalesef ki ya hayattan koparıldı yada 'fikir işçiliği ' suç sayılıp tutuklandı.
Ne yazık ki Gazze'de 7 Ekim'den bu yana yaşanan hadiseler, insanlık için son derece kritik bir görevi ifa eden gazetecilerin basın özgürlüğü, haber alma hakları bir yana, yaşam haklarından bile mahrum bırakıldığı dünyanın gözü önünde yaşanıyor. Üzülerek söylüyorum ki, İsrail'in Gazze'ye, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında 200'den fazla gazeteci hayatını kaybetmiş ve birçok basın mensubu yaralanmıştır. Bu vesileyle Gazze ve Ukrayna başta olmak üzere, mesleği başında hayatını kaybeden bütün gazeteci meslektaşlarıma Allah'tan rahmet ailelerine sabır diliyorum.”
Bu duygu ve düşüncelerle, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışan, mesleklerini hakikat düsturuyla yerine getirme gayretinde olan, doğruluktan, adaletten ve objektiflikten ödün vermeyen tüm gazetecilerin ve basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.