Artvin Ticaret ve Sanayi Odası(ARTSO) Başkanı Seçkin Kurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensupları ile bir araya geldi

Artvin'de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle Villada Butik Otel restoranında bir araya gelen ARTSO Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt ve yönetimi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Dolayısıyla kahvaltı programı düzenlendiklerini söyledi.

Artvin’de zor şartlarda habercilik yapan basın mensuplarının gününü kutlayan Seçkin Kurt, “Özellikle ilimizde gerçekten zor şartlarda bu işi gönülden yapan bir çok arkadaşımız var. Buna her gecen gün kendilerini geliştiren iki kıymetli derneğimizde ekleye biliriz. Dernek yönetimi altında örgütlenen basın çalışanlarımız, toplumuza ayna tutma ve ilimizde yaşanan sorunları, güzel olayları bizlere kısa sürede hızlı e doğru bir şekilde haber verme imkanı sağlıyor. Bu anlamda kendilerini bir kez daha kutlar 10 Ocak çalışan gazeteciler gününüzü kutlarım.” dedi.

Kurt, yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

“Gazetecilerin hak mücadelesinin önemli bir dönüm noktası olarak 1961’den bu yana kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, doğru, tarafsız ve güvenilir habercilik yapmak için var gücüyle çalışan tüm gazeteciler adına, bir yıl dönümünü olarak kutlanıyor.

Basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Geçmişten bugüne önemli bir gelişme gösteren Türk basınının, sorumluluklarını başarıyla yerine getiren, özellikle ilimizde büyük fedakarca emek veren basın mensuplarıyla gelişimi bizi oldukça mutlu ediyor.

Basının görevlerini yapabilmesinin temel şartı, basın özgürlüğünün sağlanmasıdır. Demokrasimiz geliştikçe, basın özgürlüğü konusundaki sıkıntılar da ortadan kalkacaktır.

Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerlerdir. Türk basınının çalışmalarını, bu değerlere bağlılıkla devam ettireceğine inanıyoruz.”

Kahvaltı programında konuşma yapan Artvin Faal Gazeteciler Derneği Başkanı Yaşar Kars, basın mensuplarının zor şartlar altında çalıştığına değindi.

Programa, ARTSO Meclis Başkanı İrfan Yıldırım, Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Tolga Gül, Tüm İnternet Gazeteleri ve Gazeteciler Derneği Başkanı (TİNGADER) ve TRT HABER İl Muhabiri Fatih Tüysüz, Artvin Gazetecilik Basın Yayın AŞ ortakları İsmet Başar, Orhan Şengün, Hüseyin Erer, yerel ve ulusal basın temsilcileri 

katıldı.