Artvin'in Yusufeli ilçesinde yediği döneri beğenmeyip hesap ödemeden restorandan ayrılan Kaymakam Hacı Kerim Meral, olayın çarpıtılarak kendisine kumpas kurulduğunu söyledi.

Artvin'in döneriyle ünlü ilçesi Yusufeli'nin kaymakamı Hacı Kerim Meral, iddialara göre bölgede faaliyet bulunan bir restorana 2 misafiriyle geldi. Porsiyon döner siparişi veren Kaymakam Meral, misafirleriyle birlikte mekanda tatlı ve çay faslına geçti.

Daha sonra kasaya doğru yönelen Kaymakam Meral, diğer müşterilerin yanında sesli bir şekilde işletme sahibi Ferhat Kodat’a döneri, pilavı, sütlacı beğenmediğini dile getirerek işletmeden ayrıldı.

Yaşananların ardından hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılan Kaymakam Hacı Kerim Meral, olayın çarpıtıldığını ve kendisine kumpas kurulduğunu söyledi.

"Olay tamamen çarpıtma, kumpas kurmuşlar. Korumalarımı gönderip hesabı ödeyecektim." 

Kaymakam Meral açıklamasında: 

“Olay tamamen çarpıtma. Kumpas kurmuşlar. Biz o lokantada defalarca yemek yedik. Esnafla hep iç içeyim. 29 Ekim’de bayrak da vermiştik. Benim yanımda cüzdanım yoktu. Beni yemeğe davet etmişti zaten iki arkadaş. Gülerek konuşuyorum videoda farkındaysanız. Lokanta sahibine ‘etiniz çok lezzetli ancak geçen gün daha güzeldi, bu biraz sert olmuş’ dedim. Arkadaşlar hesabı ödeyeceklerdi. O da Kaymakam Bey canınız sağ olsun dedi. ‘Onlardan hesabı alma’ dedim. Benim de aklımda akşam ya da yarın korumaları gönderip hesabı vermek vardı. Haberlerden sonra lokanta sahibiyle konuştum. Kaymakam Bey ben sizin samimiyetinize inanıyorum, yanlış anlamışım dedi. Hakkımda soruşturma başlatıldı. Müfettişler bugün gelecekler.” ifadelerinde bulundu.