Çelik ‘in Bu Yönetimle İşi Zor..!

Artvin CHP il ve ilçe kongrelerini yaparak yerel seçim hazırlıklarına başladı. Hiç kimsenin beklemediği bir gelişme yaşandı. Kılıçdaroğlu yok artık… #UğurBayraktutan devri bitti.. Belki de Demirhan Elçin dönemi de bitiyor. Çünkü bu isimler açıkça Kılıçdaroğlu’na desteklerini açıklamışlardı. Şimdi iş tersine döndü.. CHP de güçlü yeni isimlerin adı geçmeye başladı belediye başkan adaylığına…Öyle isimlerin adı geçiyor ki Ak Partinin işi çok zor hele ki bu yönetim ile..!


Herkesin merakla beklediği Ak Partide değişim ne zaman olacak. Ak Partide kesinlikle değişim şart. Yeni isim ve yönetimle seçimlere girilmesi kesinlikle şart. Çünkü 20 senelik bir geçmişi olan bir parti. Küskünler dargınlar yok mu var tabi ki. 2011 yılından sonra Ak Parti teşkilatında hiçbir değişim olmadı. 2011 yılından beri ahtapot gibi partiyi saran isimlerin kesinlikle bir dönem molaya çıkması şart.


 Belki bunu kimse açık bir şekilde ifade edemez ama ben bunu şöyle ifade etmek istiyorum. Artvin Ak parti teşkilatı 2011 yılından beri aynı kişilerin elinde. İsrafil Kışla ve Erkan Balta’ya yakın isimler hala partinin başındalar. 10 yıldır bu parti teşkilatı bu isimler üzerinden yönetiliyor. Peki başka yeni isimler yok mu.?. Artvin İsrafil Kışlayı 10 yıl sonra anca tanıya bildi. Şimdi ise Faruk Çelik’i Artvin ne kadar zaman sonra tanıyacak artık zaman gösterecek. Faruk Çelik ismi zaten bir marka ve çok iyide siyasetçi. Ama Milletvekili Faruk Çelik’in aklında ne var şuan kimse kestiremiyor. Seçimlerde iki lafı ile herkesin umudu oldu Çelik. Bürokrasiye ve siyasete yön vereceğini üstüne basa basa haykırdı. Ve bu seçim vadi inanın ki insanlara bir umut oldu. Seçim dönemi köylere verilen asfalt sözleri birebir yerine getirildi bunu kimse inkâr edemez. Ama şunu buradan ifade edeyim ki vatandaş köylere dökülen asfalttansa siyasete yön vermesini bekliyor. Kimse asfalt için Çelik’e oy vermedi. #Faruk #Çelik’e siyasete yön vereceği için partilisi veya partili olmayan oy verdi. Kim kimden çekiniyor bunu da anlamış değilim.  10 yıldır partiyi ele alan isimler her yerde başarısız olmuşlar. Bu isimlerden Faruk Çelik’in umudumu var hala? Geçen yerel seçimlerde #AkParti darmadağın olmuş ama isimler değişmemiş. Kışla ve Balta himayesinden artık çıkılmalı. Bu isimler Artvin’e hizmetlerini yaptılar artık kenara çekilip izlemeleri gerekmiyor mu.? Artvin’in Milletvekili Faruk Çelik değil mi artık? Bırakın Çelik kendi ekibi ile seçime girsin. Eğer aynı ekip ile bu siyaset devam edecek ise buyurun yol sizin kalem bizim ne diyelim. Bu düzen değişmeyecekti ise neden #Erkan #Balta değiştirildi. Devam etseydi vekil olarak o zaman ne gerek vardı vekili değiştirmeye..!


Neden bunları kaleme aldım şimdi buraya gelelim. Herkesin her şeyden haberi var. #Vali beyin İl Özel İdaresinde olan bitinden haberi var.! Genel Sekreterin her şeyden haberi var..! #Artvin #Milletvekili Faruk Çelik’in de her şeyden haberi var.! Ne kadar güzel dimi.. Peki icraat ne..! Bilinen şeyleri bürokrasi gereğini yapmaya çalışınca kim engel oluyor? Çelik eğer merak ederse ben söylemeye hazırım benden başka cesaret edecek birinin çıkacağını düşünmüyorum…Her şeyden haberleri olmaları bir şeyi değiştiriyor mu peki ? Her şeyden haberi olup hiç bir şey yapmamak veya yapamamak kadar acı bir durum yok bence..! . Neymiş seçim dönemi kırmayalım neymiş seçim dönemi üzmeyelim.. Hep kıracaksanız 15 kişi hep üzecekseniz 15 kişi. Karşınızda 25 bin nüfus var hepsi haykırıyor değişim  diye.. Aldığımız duyumlara göre zaman diyorlarmış, peki bu zaman ne zaman bunu da açıklayın. İsrafil Kışla’da zaman zaman diyerek tam 10 yıl aynı yönetim ile siyaset yaptı. Ve 10l yıl geçti ama Kışla bu isimlerden vaz geçmedi..! Sonra anladık ki Kışla bu isimlerden asla vazgeçmeyecek. Şimdi farkı ne peki… Faruk Çelik demi bu isimlerden vaz geçmeyecek? Ak Parti teşkilatı ne iş yapar peki.. İhaleleri mi takıp eder açıklayın halka bunuda. Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin  çarşaf çarşaf borç afişi asacak iktidar partisine meydan okuyacak ve il yönetimi sus pus oturacak neden peki?  Biri çıkıp bunu açıklasın Faruk Çelik’e..


İl Özel İdaresi borç batağına girmiş her tehisi si zarar ederken bir yandan da   Ak Partinin arka bahçesi haline dönmüş. Ne ararsan var genel müdür mü dersin, koordinatör  mü seç beğen. Kimin eli kimin cebinde bilen yok. Mesai soran yok. Çünkü partinin arka bahçesi haline dönmüş. Hayırdır arkadaş kimin parasını kime yedirtiyorsunuz. Siyasetçinin resmi kurumda ne işi var. Partiyi çok başarıya çıkarmışta şimdi resmi kurumu mu çıkaracak. 

Artvin marka ürünleri mağazalarının  ve tesislerinin karını zararını bu millete çıkın açıklayın. Siyasetçi siyaset yapar. Resmi kurumda valinin veya müdürün karşısında el pençe durmaz. Siyasetçi bürokrasiye yön verir. Bu söz benim değil sayın vekil Faruk Çelik  beyin sözüdür. Ama ne yazık ki Artvin de iş tersine dönmüş durumda bürokrasi siyasete yön vermeye başlamış. Çünkü siyasetçi bürokrasinin emrine girmiş durumda. Bu mu sizin siyaset anlayışınız...!


Kesinlikle İsrafil Kışla’ya karşı bir tavrım veya şahsı bir meselem yok. Ama bir gerçek var Kışla döneminde partiyi kuşatan yönetim  10 yıl boyunca orda..Ne koltukları terk ettiler  nede kimseye bir şans verdiler. İsrafil Kışla’nın en büyük eksikliği iki isime güvenip iki isim ile yol yürümesi oldu. Parti öyle bir kuşatıldı ki ne kimse ses çıkara bildi nede kimseyi içlerine aldılar... Ak Partide 10 yıl boyunca yönetimde kimler  yer aldı bu isimleri benim saymama gerek yok , hepiniz bir analiz yapın ve gözden geçirin. Kışla 3 dönem Artvin Milletvekilliği yaptı ve 3 dönem teşkilat hiç değişmedi. Hal böyle olunca, böyle gelmiş böyle gitmiş denilerek Erkan Balta’da Kışla gibi aynı isimler ile siyasete devam etti. Peki bunun seçmene ve sandıklara nasıl bir yansıması oldu. Bütün ilçeler kaybedilerek oldu. Bütün ilçeler diyorum çünkü Murgul MHP siz asla alınamaz bir yer ö yüzden orada AK Partinin bir başarısı olarak gözükmesin. Yusufeli belediye başkanlığı seçimi ilk turda kaybedildi. Bunu herkes kabullenmeli. Daha sonra nasıl bir tiyatroların çevrildiğini sizler daha çok iyi biliyorsunuz. O yüzden Kışla ve Balta’nın o as kadroları sonunda yerel seçimlerde hüsrana uğradı.


Bazı kişiler Artvin siyasetinden elini ayağını çekmediği sürece bu parti ne yola gelir nede seçimlerde başarıyı yakalar. Bunun en doğru yolu ise yeni  isimler ile yol çıkılmalı. Kışla ve Balta kadrolarına artık mola verdirmek şart. Eğer Ak Parti Çelik döneminde de bu yönetim ile devam edecek olursa seçimler kaybedilecektir bu bir gerçek…Faruk Çelik Artvin teşkilatlarının sınıfta kaldığını benden daha iyi biliyor. Çünkü nereye gitse sorunla karşılaştı. Bürokraside yıllarca yatmış siyasetçide bunu bizzat seçim çalışmalarında  gördü.


#İsrafil #Kışla kesinlikle  Artvin siyasetinden elini ayağını çekmeli. Çünkü Kışla bu saatten sonra kimseyi ve hiçbir bürokrasiyi kıramaz. Kırmadığı için Artvin şuan bu halde. Bütün ilçeler kaybedilmiş ve hizmetler durdurulmuş. Allahtan Faruk Çelik yetişti yoksa bu yatırımlar bir 10 yıl daha Artvin’e gelmezdi diye düşünüyorum.


İnanıyorum ki Faruk Çelik ismi Artvin’e güç verdi. Bu ismin yanında güçlü bir Ak Parti İl başkanı olduğunu düşünürsek Artvin de ne bir yatırım anlamında sıkıntı olur nede bürokrasi yönünde. Ve Artvin Milletvekili Faruk Çelik’e biraz zaman vermek lazım. Bir enkazı alıp toparlaması zor. Tabi ki Çelik’in kafasında bazı hatlar oluşmuştur. Ama seçimlere çok az zaman var. O yüzden bu süreçlerin biraz hızlanması gerektiğini düşünüyorum. Faruk Çelik seçim döneminde verdiği sözleri ilk başta ben hatırlatacağımı beyan etmiştim. 


Evet şimdi siyasete yön vereceğini beyan eden sayın vekilim halkın soramadığı soruyu soruyorum ne zaman siyasete yön vereceksiniz.?

Seçim kaybedilince mi seçim kazanılınca mı.? Kaybeden yönetimi görevden alsanız ne yazar..

 Peki tersini düşünelim seçimlerde başarı gösteren yönetimi nasıl görevden almayı düşünüyorsunuz..!

İl yönetiminde siyaset yapıp resmi kurumlarda şovmenlik yapanlara ne yapmayı düşünüyorsunuz.?

 Bunları inanın ki seçim dönemi kapı kapı gezdiğinizde halk hiç çekinmeden soracaktır…