Ulusal basında çıkan "Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Yurt Yerine Saray Yaptırdı" haberi Artvin Gazeteciler Cemiyeti Derneği tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Konu ile ilgili Artvin Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkan Yardımcısı Orhan Sevinç; Ulusal basında yer alan haberin tamamen saptırılarak topluma yalan ve yanlış bilgi verildiğini beyan etti.

Artvin Çoruh Üniversitesini Ulusal Basına Yedirtmeyiz..!

AGD Başkan Yardımcısı Sevinç, basının asıl görevi haberi tarafsız ve doğru bir şekilde topluma ulaştırmaktır. Hükümeti eleştirmek için aslı olmayan bilgilerle haber yapmak ne kadar doğru diyerek meslektaşlarına tepkisini koydu. Sevinç yaptığı basın açıklaması ile şu ifadelere yer verdi;

Üniversitelerin Görevi Bölüm Açmak Yurt Yapmak Değildir.

"Artvin Çoruh Üniversitesi sahipsiz değildir. Yaptığı projeler ve yatırımları ile bölgede etkin rol alan üniversitemizi böylesine eksik bilgilerle ulusal basına taşıyıp karalamak kimsenin haddi değildir. Üniversitemizi ve Rektörümüzü hedef alıp haber yapmak basın etik kurallarına tamamıyla ters düşmektedir. Sorun yurt sorunu ise eğer, her ilde olduğu gibi ilimizde de yurt sorunu vardır. Yurt sorununu çözmek adına Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gereken adımları atmış ve ilimizde otel olarak faaliyet gösteren 600 kişi kapasiteli binayı yurt olarak hizmete alarak yurt sorununu ortadan kaldırmıştır. 

Ulusal Basın 5N 1K Kuralından Bihaber Haber mi Yapıyor?

Artvin Çoruh Üniversitesinin hizmet binası 2018 tarihlerinde ihalesi yapılıp 2022 tarihinde tamamlandı. Prof. Dr. Mustafa Sıtkı BİLGİN ise AÇÜ Rektörlüğüne 2021 tarihinde atandı. Şimdi burada bu binayı rektör mü yapmış oluyor. Üniversite kendine yeni hizmet binası yapamayacak mı bunun için ulusal basından izin mi alması gerekiyor. Bu haberi yapan zihniyet zaten ortada. Yurt inşaatı rektörlük binası ile başladı bu doğru. Üniversite binasını tamamlayıp hizmete aldı. Haberi yapan kurum veya gazeteci gelişmelerden bihaber yol almış. Gazetecilik mesleğinde 5N 1K kuralı vardır. Ne, neden, nasıl, nerede, ne zaman ve kim? Haberi servis eden kurum yurt inşaatının neden bitmediğini belirtmemiş. Yurt inşaatı neden durmuş. Yurt inşaatından kimler rahatsız olmuş. Buna bakmak lazım. Haberin asıl konusu bu iken haberi evirmişler çevirmişler üniversitenin binasına taşımışlar. Artvin Belediyesi'nin yazmış olduğu 19 Milyon cezadan sonra yurt inşaatı durmuş oldu. Bu haberin kaynağına baktığımız zaman, amacı siyasi algı olan haber sitelerinin olduğunu görmekteyiz. Yapılan bu siyasi algılara ne Artvin Çoruh Üniversitesini ne de Rektörünü yedirtmeyiz. Artvin Gazeteciler Cemiyeti Derneği olarak Üniversitemizin ve Rektörümüzün yanındayız. Bu yalan ve yanlış haberi yapanları kınıyor basın kurallarına etik bir şekilde haber yapmaya davet ediyoruz.