"Erken teşhis hayat kurtarır" sloganına ne kadar aşinasınız? Peki, düzenli sağlık taramalarınızı yaptırıyor musunuz? En son ne zaman aile hekiminize gittiniz? KETEM’ leri duydunuz mu? Buralarda bazı kanser tipleri için ücretsiz tarama yaptırabileceğinizi biliyor musunuz?

Artık siz de ücretsiz ve dilediğinizde CHECK-UP yaptırabileceksiniz. İster Aile hekiminize direkt başvurarak isterseniz MHRS’ yi kullanarak randevu ile artık bu muayeneleri yaptırmak çok kolay!

Bu sloganlarla yola çıkarak erken tanı ve periyodik muayenenin önemini vurgulamak için İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından Check-up uygulaması başlatılmıştır. Hastalıkları oluşmadan önlemek, oluşmuş ise mümkün olabildiğince erken yakalamak ve akabinde geniş tedavi seçenekleri sunarak sağlıklı ve uzun bir hayat yaşayabilmenize yardımcı olabilmek için mobil sağlık araçlarımızla köy köy mahalle mahalle geziyoruz. Profesyonel ekiplerimiz ile ulaşım zorluğu ve maddi imkan kısıtlılığı yaşayan vatandaşlarımıza yaşadıkları yerde ulaşarak gerek orada gerekse sağlık kuruluşlarımıza getirerek Check-up taramalarını gerçekleştirmekteyiz.

Tamamen ücretsiz olarak sunduğumuz bu hizmetler kapsamında vatandaşlarımızı, gündelik hayatta karşılaştığı zorlukları düşünerek evlerinden alıp evlerine geri bırakarak gerçekleştirmekteyiz.

İlk olarak Artvin Merkez köylerinden olan Dikmenli ve Hızarlı Köyünden 17 kadın vatandaşımızın Check up taramalarını Artvin Devlet Hastanesi’nde yaptırarak bu güzel hizmeti başlatmış bulunmaktayız.

7/24 tüm koşullarda özveriyle çalışan sağlık profesyonellerimiz ile sizlerin daha sağlıklı ve mutlu bir hayat yaşayabilmeniz için elimizden geleni yapmaya Artvin İl Sağlık Müdürlüğü olarak devam edeceğiz. Bu yolculuğumuzda siz değerli vatandaşlarımızın bizlere verdiği destek ve katılım ile sağlıklı, müreffeh, geleceğe umutla bakan nesiller yetiştirmek en büyük temennimizdir.

Sağlıklı ve güçlü bir Türkiye için “Haydi Check Up” ını yaptır. Artvin.