Artvin Orman Bölge Müdürlüğü Camili Bölgesi’nde, Yaban Hayvanı Zararının Azaltılması İçin Orman Köylülerine ORKÖY Desteğinde Bulundu. Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından  Borçka İlçesinde, 2018 yılı Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında tamamı hibe olmak üzere 50 aileye  Bin  adet Arılı Kovan ve 50 adet yaban hayvanı zararının azaltılması için elektroşoklu çit sistemi dağıtım kura çekilişi yapıldı.

ÇNHRP İl Uygulama Koordinatörü Artvin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Muammer Tizi Başkanlığında yapılan Törene, Orman ve Köy İlişkileri Şube Müdürü Sibel Gürsoy, Borçka Orman İşletme Müdürü Recep Aydemir, Camili Orman İşletme Şefi Mehmet Biçerer, İşletme Şefleri ve Orman Köylüleri katıldı. Artvin Orman Bölge Müdürlüğü  tarafından  projeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Orman köylülerinden gelen taleplere göre Proje kapsamında bulunan Borçka İlçesi Camili Mikro Havzasındaki Düzenli, Maral, Camili, Efeler, Uğur ve Kayalar köylerinde bir aileye, 20 şer adet Arılı Kovan ve Elektroşoklu Çit Sistemi olarak uygulanan Arıcılık Projesi ile 50 aileye toplam 1.455.843 TL olmak üzere tamamı hibe ORKÖY desteği verilmiştir.

Orman Bölge Müdürlüğümüz 2018 yılında Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında tamamı hibe 2.789.000 TL ile bu tutarın üzerine çıkmayı da planlayarak verilecek ORKÖY desteği ile Artvin de orman köylüsünün yanında ona destek olmaya devam edecektir.”