Ülkemizin doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerini koruma-kullanma dengesi içerisinde kullanmayı ve turizm alternatiflerini geliştirerek Ülkemizin turizmden alacağı payı artırmayı hedefleyen, Proje faaliyet planına göre paydaş kurumlar ve ekoturizm ile ilgili faaliyetler yürüten girişimcilere yönelik Artvin İlinde bir günlük Ekoturizm Kriterleri Bilgilendirme Eğitimi yapıldı.

AB Erasmus +Programı Ana Eylem planı Stratejik Ortaklıklar kapsamında; Avrupa Birliği'nin finansman desteği ile Ülkemizdeki paydaşlardan biri olan Orman Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan; "Ekoturizm Eylem Planı: Avrupa Yeterlilik Çerçevesi Kapsamında Avrupa Birliğinde, En İyi ve Yenilikçi Uygulamaların Entegrasyonu (ECOACT) Ekoturizm Eğitim Projesi" kapsamında 4 İl olan proje pilot uygulama alanlarından birisi de Artvin İli olarak belirlendi.

Eğitime; Orman Bölge Müdür Vekili Emin Yılmaz, OGEM Vakfı Genel Müdürü Recep Katı, Bölge Müdür Yardımcısı Ali Uzuncan, Artvin İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Gümüş, Orman Genel Müdürlüğü Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü Ramazan Balı, Orman Genel Müdürlüğü Ekoturizm Şube Müdürü Alper Akgün, Milli Parklar D.K.M.P. Şube Müdürü Sedat Kara, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Şube Müdür V. Erkan Akın, Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Kemal Okumuş, DOKA temsilcileri, Ekoturizm Temsilcileri, Mesire Yeri, Şehir Ormanı ve Tabiat Parkı İşletmecileri, pansiyon ve Restoran İşletmecileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylenmesi akabinde açılış konuşmasını yapan Artvin Orman Bölge Müdür Vekili Emin Yılmaz; “Artvin Orman Bölge Müdürlüğü adına hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Ülkemizin önemli gelir kaynaklarından birini turizm ayağı oluşturmaktadır. Günümüzde gerek işletmeciler, gerek turistler turizm sektörü içerisinde farklı hizmetlerin arayışı içerisine girmişlerdir. Özellikle artık sıradanlaşan paket tatil programlarından uzaklaşmak isteyen yerli ve yabancı turist tabiat ile iç içe vakit geçirebileceği tatil fırsatları kollamaktadır. Çevreye zarar vermeden, insanlarda çevre bilincini oluşturarak tatil imkanı sunan Ekoturizm için Artvin’in biçilmiş kaftan olduğu tarihi ve kültürel değerler sayesinde Artvin ekoturizmin her dönem uygulanabileceği nadir ve nadide illerden biridir. Yürütülen bu proje vesilesi ile ilimizin ekoturizm potansiyelinin ortaya çıkarılması turizm alanında hizmet sunanların ekoturizm konusunda bilinçlendirilmesi ve ileriki zamanlarda ilimizin bu potansiyelinin daha fazla kullanılması temennisi ile yapılacak olan eğitimin hepimiz adına hayırlı ve başarılı olmasını diler, katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum. Eğitim; “Eğitimin amacı, hedefi ve tanıtımı”, “Kriter ve Göstergelerin tanıtılması (A ve B grubu)”, “Kriter ve Göstergelerin tanıtılması (C ve D grubu) ile “Kriter ve göstergelerin Türkiye şartlarına uyumunun değerlendirilmesi” sunuları ile soru ve önerilerin alınmasıyla tamamlandı.