Artvinli doğa gezginleri her fırsatta doğa ile iç içe olmak ve insanın özünde olan doğayı keşfetmek için aktivitelerine devam ediyor. Gezginlerin bu seferki macerası Artvin’in zirvesi denilebilecek Atabarı kayak merkezinin üzerinde bulunan Genya dağında kamp kurmak oldu. 

Farklı meslek gruplarından katılımcılarla bir araya gelen Artvin Doğa Gezginleri, şehrin ve iş hayatının stresinden uzaklaşmak için şehir merkezine yaklaşık 18 kilometre uzaklıkta ki 2084 rakımlı Artvin-Genya Dağı zirvesine kamp kurdu.  Bulutlu ve hafif sisli bir hava ile başlayan kamp, ertesi gün güneşli ve muhteşem doğa manzaralı yürüyüş ile devam etti.

Uzun ve keyifli bir yolculuğun ardından zirveye ulaşan grup, çevreyi keşfedip kamp için uygun bölgeye çadırlarını kurdu. Kamp alanını güvenli bölge haline getirdikten sonra grup üyeleri orman içerisinde buldukları kurumuş ağaç dallarını toplayarak kamp ateşini yaktılar. Zirvede doğal olarak bulunan kaynak suyu ile ateş üzerinde çaylarını demleyip yemek konusunda yetenekli olan Adnan beyin şefliğinde el birliğiyle kamp yemeklerini hazırlayıp ateşe koydular.  Havanın kararmasına yakın yenilen yemeğin ardından semaver çayını yudumlayarak kamp ateşi etrafında yapılan sohbetle, söylenen şarkılarla huzurlu ve dingin gecenin keyfini çıkardılar. 


Gece yarısına kadar sohbet eden kafadarlar nöbetleşerek çadırlarda uyumaya çekildiler. Sabahın ilk ışıklarıyla ilk günün aksine güneşli ve harika manzaralı bir doğaya uyandılar.  Kahvaltılarını yapan doğaseverler, vakit kaybetmeden doğanın tadına varabilmek için Genya Dağının zirvelerine doğru yürüyüşe başladılar. Zorlu patika ve engebeli yamaçları aşmayı başardıktan sonra, yeşilin adeta gökyüzünün mavisi ile dans ettiği manzarayı, rengârenk bitki ve çiçek florasını yakından görüp cep telefonları ile fotoğraflayarak tabiatın eşsiz güzelliğini ölümsüzleştirdiler. Güneş ve doğru açıyı ayarlamak için dakikalarca bekleyen grubun fotoğrafçıları Fatih Tüysüz ile Can Atan ise en güzel kareler için deklanşörlerine bastılar. Onlarca kartpostal tadında fotoğraf çekerek geziye ait hatıralar biriktirdiler.


Çevre bilinci ile hareket eden grup, kamp alanı ve yürüyüş güzergâhında karşılaştıkları, geri dönüşümü zor olan çöp ve atıkları toplayarak doğaya saygılarını bir kere daha göstermiş oldu. Grup lideri Uğur Yılmaz’ın önderliğinde yapılan kamp planlandığı şekilde başlayıp,  kazasız belasız bir şekilde sona erdi. Doğa gezginleri, doğanın başkenti olan serhat ilimiz Artvin’de yeni yerleri keşfetmek için planlar yaparak kısa zamanda yeniden bir aktiviteyle bir araya gelmek üzere ayrıldılar.


Kampçılar: Uğur Yılmaz (Belediye Başkanlığı Muhasebe Müdürü), Tarkan Yılmaz (Sağlık Teknikeri), Adnan Alparslan ( Hava Tahmin Uzmanı) İsmail Cahit Düzgün (Öğretmen), Uğur Saraç (Öğretmen)Onur Kocaman (Belediye Başkanlığı Muhasebe Personeli), Can Atan (Erkek Kuaförü, Ressam), Fatih Tüysüz (Gazeteci) Rota: Artvin Merkez – Atabarı Kayak Merkezi  (16 km) Kayak Merkezi – Genya Dağı kamp alanı  (3 km) 2084 rakım. Kayak merkezinden kamp alanına yürüyüş mesafesi yaklaşık 1,5 saat.

Yazı - Fotoğraf : Fatih Tüysüz