Ülker: “Bize Sahip Çıkılırsa Daha Büyük Başarılar Elde Ederiz” 7 Martspor Kulübü Başkanı Murat Ülker, hentbolda büyük başarılar elde ettiklerini kendilerine ve yıldız kızlara sahip çıkılması durumunda Artvin’e çok daha fazla kupalar getirmenin yanı sıra Dünya çapında önemli derecelere de imza atabileceklerini söyledi.

Artvin 7 Mart Spor ve Gazi Ortaokulu Yıldız Kız Hentbol takımı 1 yılda 3 kupa getirerek 2018 yılında Artvin’e damga vurdu. Kısıtlı imkanlarla güçlü rakiplerini adeta dize getiren Yıldız Kız Hentbol takımı Artvin’de gerekli imkanlar sağlanırsa daha büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorlar. 7 Martspor Kulübü Başkanı Murat Ülker, Hentbolda büyük başarılar elde ettiklerine vurgu yaparak kendilerine ve yıldız kızlara sahip çıkılması durumunda çok daha büyük başarıların da geleceğini ve Artvin’e çok daha fazla kupalar getirmenin yanı sıra Dünya çapında önemli derecelere de imza atabileceklerini söyledi. Artvin 7 Martspor Kulübünün hentbolda elde ettiği başarılar ilimizde küçük yaşlarda hentbola olan ilgiyi de arttırdı. Şimdi daha büyük başarılar için destek bekleyen kulüp daha fazla destek arıyor.

Yıldız Kız Hentbol Takımı Türkiye 3.sü Oldular

Artvin 7 Martspor Kulübü bir yılda 3 kupa alarak 2018 yılına adeta damga vurdu. Bir çok büyük bütçeli kulüplerin yapamadıklarını küçük desteklerle yapan 7 Martspor Kulübü Yıldız Kız Hentbol Takımı geleceğin yıldız adayları oldular. Artvin’i başarıdan başarıya taşıyan Kulüp 1 yılda yaşanan büyük başarılar bir çok büyük kulübün dahi yapamadığı cinsten.

Artvin’e Türkiye 3’lüğü Geldi

Artvin 7 Mart Spor Yıldız Kız Hentbol takımı Denizli’de gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Finallerinin ilk maçında Elazığ ekibini 24-23, ikinci maçında da geçen yılın Türkiye Şampiyonu olan İzmir ekibini 21-19 mağlup ederek adını ilk 4 takım arasına yazdırdı. Yarı finalde temsilcimiz aleyhine 3 kırmızı kartın çıktığı müsabakada Adana ekibine 1 sayı farkla 18-17 kaybeden Artvin 7 Mart Spor Yıldız Kız Hentbol takımı çıkmış olduğu 3’üncülük maçında Antalya ekibini 13-9 yenerek Türkiye 3’üncüsü oldu.

Okul Sporlarında Türkiye 2.Liği

Bünyesinde Artvin 7 Martspor’un oyuncularını barındıran Artvin Gazi Ortaokulu Yıldız Kız Hentbol takımı da Ordu’da yapılan Okul Sporları Türkiye Finallerinde ilk maçında Antalya temsilcisini 23-22, ikinci maçında Ankara temsilcisini 23-13, üçüncü maçında da İzmir temsilcisini 18-16 mağlup edip grup 1.si olarak ilk 4 takım arasına kaldı. Yarı finalde Adana ekibini 20-14 mağlup eden Artvin Gazi Ortaokulu Yıldız Kız Hentbol takımı, adını finale yazdırdı. Finalde Bursa temsilcisi ile ilk yarısı 8-8 biten müsabakayı 19-11’lik skorla kaybetti ve Türkiye 2.si oldu. Final karşılaşmasına kadar 11 maçlık galibiyet serisi yakalayan Artvin Gazi Ortaokulu Yıldız Kız Hentbol takımı güçlü rakiplerine adeta diz çöktürdü.

İnanıyorum ki çok daha büyük başarıları elde edebiliriz

Hentbolda büyük başarıları getiren Artvin 7 Martspor Kulübü Başkanı Murat Ülker, başarıların tesadüf olmadığını ve kendilerine inananları mahcup etmedikleri için mutlu olduklarını söyledi. Büyük bir emek ürünü olan başarılarının hikayesini anlatan Murat Ülker, çok çalıştıklarını, başarıya kilitlendiklerini, kısıtlı imkanlarla çok çalışarak önemli başarılara imza attıklarını ifade etti. Ülker açıklamasında; “ Biz bize inananlarla birlikte yola çıktık. En başta kulübümüz, kulübümüze destek olan insanlar, kulübümüzde spor yapan yıldız kızlarımız ve onların aileleri ve okulları olmak üzere kenetlenmeyi başardık. Çok çalıştık, azmettik ve başarıya kilitlendik. Düşük imkanlarla mücadele ettik. Bizden çok daha büyük bütçeli kulüpler ve okullarla mücadele ettik. Biz öğrencilerimizi seçerken çok titiz davranmıştık. İyi tespitlerde bulunduk. Mücadelelere hazırlanmak için de yine kısıtlı imkanlarımıza rağmen iyi bir şekilde hazırlanmaya çalıştık. Serüvenimiz başladığında da çok iyi bir mücadele ortaya koydu. Yeri geldi antrenman sahaları bulmakta zorlandık. Yeri geldi seyahatlerimiz sıkıntı içerisinde gerçekleşti. Bazen mazot parası bulmakta zorlandık. Sağolsun başta Artvin Valimiz Ömer Doğanay olmak üzere bize inanan ve güvenen insanların desteklerini aldık. Rakip kulüplerimize göre çok daha az sayıda sponsorların da destekleriyle mücadelemizi sürdürdük. O kadar anlatılacak zor günler oldu ki inanın anlatmaktan hicap duyarım. Bu denli başarılı işler yapan bir ekibin bu denli sıkıntılarla mücadele etmesi şaşırtıcıdır. Nihayetinde başarılı olduk. Aslında çok daha büyük başarıları da elde edebilirdik ama bazen ufak şansızlıklarla bu başarılar gelmedi. Şimdi bunun üzerine koyma dönemidir. Biz bu güne kadar bize güvenenleri mahcup etmedik. Bundan dolayı mutluyuz. Şimdi daha büyük başarılara yelken açma zamanıdır. Bizlere destek verilir ise inanıyorum ki çok daha büyük başarıları elde edebiliriz” diye konuştu.

Artvin’e Spor Lisesi ve Tesis Şart!

Yıldız kız Hentbol takımının bu başarısı ile gözler hentbol branşına çevrildi. Artvin’de en başarılı spor branşı olarak bilinen hentbolda kısıtlı imkanlara rağmen Türkiye Finallerinde derecelerin gelmesi, gerekli imkanlar sağlandığında daha büyük başarıların geleceğinin de habercisi oldu. Tamamı Artvinli sporculardan oluşan Yıldız Kız Hentbol takımı kadrosunu bozmadığı takdirde daha büyük başarılara imza atacağa benziyor. Önümüzdeki yıllarda lise eğitimlerine başlayacak olan Yıldız Kız Hentbol takımı sporcuları, aynı lisede eğitimlerine devam etmeleri için yetkililerden yardım bekliyor. 7 Martspor Kulübü Başkanı Murat Ülker, “Artvin’e Spor Lisesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ve Kapalı Spor Salonu da şart!” diyerek daha büyük başarılarının anahtarını açıkladı.

Başarıdaki En Büyük Pay Şüphesiz Antrenör Murat Ülker’in

Küçük yaşlarda hentbol sporunu oyuncularına sevdiren antrenör Murat Ülker şüphesiz ki bu başarıdaki en büyük payın da sahibi. Murat Ülker Yaptığı açıklamada; “2018 yılında çalışmamızın ödülünü 3 kupayla aldık. Önce Artvin 7 Mart Spor ile Anadolu Yıldızlar Ligi’nde Türkiye 3.sü, ardından da Artvin Gazi Ortaokulu ile Okul Sporlarında Türkiye 2.si olduk. Bu takımı aynı lisede toplayabilirsek 4 yıl sonra liseler Türkiye şampiyonu olup ISF yani dünya şampiyonasında derece yapacağımıza inanıyoruz. Sporcuların lise eğitiminden sonra da sırasıyla önce 2. lig, ardından 1. lig ve sonrasında Süper Lige çıkarak Artvin’i Avrupa kupalarında temsil ederiz. Kısıtlı imkanlarla buralara kadar geldik. En büyük eksiğimiz Artvin’de yeterli standartlarda spor salonunun olmaması. Spor Lisesi ve Artvin Çoruh Üniversitesi bünyesinde BESYO’nun da açılması lazım. Sadece hentbol değil diğer branşlarda da gençlerimizin büyük başarılara imza atacağından şüphem yok. Yetkililerden bu konularda yardım bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Artvin’in Çocukları ile 1 Yılda 3 kupa alarak Artvin’i gururlandırdık

7 Martspor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda antrenörü Murat Ülker, bir yılda 3 kupa alarak Artvin’i gururlandırdıklarını belirtti. Ülker bu başarıları anlatırken; “ 24. Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası 2004-2005 Doğumlu Kadınlar Türkiye Şampiyonu Artvin 7 Mart Spor kulübü oldu.

27 Haziran -01 Temmuz 2018 tarihlerinde 7 Mart Spor Kulübü Yıldız Kız Hentbol Takımı, Antalya’nın Alanya ilçesinde yapılan 24. Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası’nda rakiplerini yenerek namağlup şampiyon oldu. Grubunda bulunan Zonguldak, Giresun, Bursa ve Alanya takımlarını yenerek ilimize bir kez büyük bir gurur yaşattık. Biz bütün bu başarıları bizim çocuklarımız ile yaptık. Artvin’de sporcu cevheri bulunuyor biz bu cevheri işlemek istiyoruz.” dedi.

Antrenör Murat Ülker, Alanya’da yapılan müsabakalar sonucunda; “Kız Hentbol Takımımız Anadolu Yıldızlar Liginde Türkiye 3., okul sporları müsabakalarında Türkiye 2. Ve son olarak 24. Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası’na katılarak Türkiye Şampiyonu olmuştur. Bu başarı da katkıları olan sporcularıma ve ailelerine teşekkür ederim.

Bizlere her zaman gönlünü açan ve her ihtiyacımız olduğunda bize destek veren Artvin Valisi Sayın Ömer Doğanay’a minnettarlığımızı sunuyorum. Yine Artvin Belediye Başkanımız Mehmet Kocatepe’ye de teşekkür ediyoruz. Artvin Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci’ye, Artvin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sadettin Dağ’a, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kuruluna, işadamlarımız Sedat Ali Öktem, Ömer Yılmaz, Uğur Beyazkaya, Özel İdare’de Sendika Başkanı Yaşar Yıldırım’a Ormanspor Kulübü’ne, Artvin Gazi Ortaokulu Müdürü Osman Pehlivan’a esnaflarımızdan Vehbi Yılmaz’a ve sporcularımızın velilerine de teşekkür ederim. Yine sporcularımıza 4 yıldır destek olan bayan idarecilerimiz Handan Öztürk ve Sevda Ersöz’e ayrıca teşekkür ediyorum. Spor salonumuz olduktan sonra antrenmanlarımızı ebatlara uygun bir şekilde yapacağımız için başarılarımızın düşmeyeceğinin kanaatindeyim. Spor lisesi kurulduktan sonra Türkiye Şampiyonu olarak dünya derecesi getirmek istiyoruz Artvin’e.

BESYO sporcularımız liseyi bitirdikten sonra üniversite hayalleri başladıktan sonra ikinci lig de birinci lig de ve süper ligde oynayarak ilimizi temsil etmelerini bekliyoruz. Hedeflerimiz büyük. Bizlere destek verilmesi durumunda daha büyük başarıları getirmek için gerekli plan ve projelerimiz mevcut. Biz daha büyük başarılara kilitlenmiş durumdayız. Maddi imkanlar ve standartlara uygun bir salon yapılabilir ise eminiz ki daha büyük başarılara imza atacağız. Bunlar hayal değil, biz Artvin’de spor alanında iyi bir alt yapının olduğunu ve büyük başarılara imza atacak gençlere sahip olduğumuzu da biliyoruz. Artvin’in çocuklarına, gençlerine biz güveniyoruz. Artvin’in ileri gelenlerinin de bize ve çocuklarımıza inanmalarını istiyoruz. Biz hazırız, destek verildikçe çok daha büyük başarıları bu ile yaşatacağımıza inanıyoruz. Artvin’in kendi çocuklarına, kendi insanlarına, kendi antrenörlerine, hocasına, sporlarına destek verilmesi ve bu insanlara sahip çıkılması için daha ne yapalım? Açıkçası bunu bilemiyorum. Biz diyoruz ki ilimizin çocuklarına sahip çıkılsın ve bizim insanlarımıza destek verilsin, diyoruz. ” şeklinde açıklamalarını tamamladı.