Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 179 milyon lira maliyetli 12 tesis için toplu temel atma töreni açılışı için Yusufeli’ndeydi. 

Toplu temel atma töreninde yaptığı konuşmada,  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yeni Yusufeli yerleşim yerinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi doğrultusunda yörenin dokusuna, mimarisine uygun bir mimariyle yapıldığını söyledi. 

Yeni yerleşim yerinde ne gerekiyorsa yapılacağını belirten Eroğlu, "Burada mülkü olan ama hak sahibi olmayan herkese yeni ilçe yerinde evse ev, dükkânsa dükkan her şeyi yapacağız. Hastanesinden yüksekokuluna kadar, spor tesisinden camisine kadar ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu konuda eksiklerimiz olursa bizlere bildirin. Ben de Yusufeli'ni çok sevdiğim için kendimi Artvin'in ve Yusufeli'nin hizmetkârı olarak görüyorum."

Artvin'in bal üretim ve ihracat merkezi yapacaklarını söyleyen Bakan Eroğlu, "Yer yoksa yer bizden, yol yoksa yolu bizden, parası yoksa bazı yerlere hibe, bazı yerlere de yüzde 20'si hibe gerisi de faizsiz para. Kovansa kovan, arıysa arı. Arı ırkını koruyalım. Burada marka oluşturalım. Ormancılık, süt koyunculuğu, ORKÖY kredileri, süt sığırcılığı, ne istiyorsanız sizlere vereceğiz. Barajlar, göletler. Yolları kim yapacak dedikleri zaman, ben dedim ki yolları, köprüleri, tünelleri biz yapacağız dedim. Köy yollarını da biz yapacağız. Şu ana kadar 4 dev barajı hizmete aldık. 135 kilometre yolu biz yaptık. 75 kilometre köy yolu, 42 tünel inşa ettik. Bolu Tünelini 30 yılda bitiremediler biz bitirdik. Artvin'de Bolu Tüneli gibi tüneller var. 32 tanede köprü yaptık. Yaklaşık 2 milyar lira yol ve tüneller için harcadık. Artvin eskiden ulaşılmaz bir yerken Allah'ın izniyle Artvin Türkiye'nin en kolay ulaşılabilir ili haline geldi." dedi.

Artvin'e en çok gelen bakan olduğunu kaydeden Eroğlu, son geldiğinde Artvin için 67 müjde verdiğini kaydetti.

Eroğlu, "67 müjdenin 43'ü bitmiş 24 tanesi inşa halinde. Bu tesisler Artvin'imize hayırlı olsun uğurlu olsun." Türkiye’de muhteşem bir kalkınma olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Türkiye'yi 3 buçuk kat büyüttük. Dünyada 17. sıraya yükseldik. Hedef Türkiye'yi 2023 yılında dünyada ilk 10'a yükseltmek. Hedef 2023. Türkiye hazır Artvin hazır. 2053 ve 2071 hedeflerini de bu şanlı millet gerçekleştirecektir." ifadesini kullandı. Eroğlu, konuşmanın ardından yatırım bedeli 179 milyon lira olan 12 tesisin temelini attı.

Törende konuşan Artvin Valisi Ömer Doğanay, “Yaklaşık 22 aydır Artvin’de görev yapmaktayım. Sayın bakanımızın ilimize 3. teşriflerini gerçekleştirdi. Sayın bakanımız ilimize her gelişinde müjdeyle geldiniz, bir yatırımla geldiniz ve bir bereketle geldiniz Allah razı olsun, saygılarımı sunuyorum. Bu yapılan yatırımlar faaliyetler hakikaten boşa gitmiyor Birileri Artvin’e göğe komşu topraklar der,  birileri barajlar şehri der,  birileri tüneller şehri der ama bunların hepsi de doğrudur. İsteyen ne derse desin hepsi de doğrudur. Son 15 yılda süre gelen Artvin’in gelişim süreci Sayın Cumhurbaşkanımız ile başlayan ve zatıâlinizin göreviyle süren bir süreçtir. Yusufeli barajı da Çoruh nehrine takılan gerdanlıkların Artvin’imizde herhalde sonuncusu olacaktır.  Cenabı Allah hayırlara vesile eder diye kanaatimi paylaşmak istiyorum. 2007 yılı mahalli gazeteyi karıştırırken 9 Nisan tarihli gazetede şöyle bir haber var. Borçka barajının açılışı yapılmış Sayın Cumhurbaşkanımız o gün oradalar,  o günün enerji bakanımız oradalar ve zatıâliniz,  devlet su işleri genel müdürü olarak Borçka barajının açılışında varsınız. Oradaki açılışta şöyle bir cümleniz var. “Bizim en büyük bayramımız barajlarda su tutmak,  hidroelektrik enerji üretmek ve milletimize hizmet etmek en büyük bayramımız” ifadesine bu milletin bir ferdi olarak gerçekten katılıyorum ve şükranlarımı sunuyorum. O açtığınız Borçka barajından şimdi Japonya’ya 2017 de 5 milyon dolarlık balık ihraç edildi. 2018 deki rakam 15 milyon dolar.  Japonya’ya 2008 yılında açılmış olan Borçka barajından 15 milyon dolarlık balık ihraç edilecek inşallah.  Artvin’imiz ve Türkiye’miz bu barajların dönüşümünü görmeye başladı. Bundan sonra da görmeye devam edecek. Hem ilin valisi olarak hem Türk milletinin bir ferdi olarak bu hizmetlerden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Beyefendiye,  zatıâlinize ve emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum. Açılacak tesislerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Saygı hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Allaha emanet olsun hayırlı iftarlar diliyorum” dedi.

Artvin’i en çok ziyaret eden bakanımız Veysel Eroğlu olduğunu söyleyen Ak Parti Artvin Milletvekili İsrafil KIŞLA , “Artvin’e yapılan yatırımların en büyükleri Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu mahiyetinde yapılan yatırımlardır. Yeni bir ilçe kuruluyor, bir ilçe kamulaştırılıyor. Bu bakımdan her gün yeni bir sıkıntıyla karşı karşıya kalıyoruz. Burada da en büyük desteği sayın bakanımızdan görüyoruz. Hepimizin vazifesi bu problemleri Yusufeli lehine çözüme kavuşturmaktır. Valimizle, Kaymakamımızla Belediye Başkanımızla, siyasetçiler olarak bizlerde, bakanlarımızda, genel müdürlerimizle el birliğiyle en az zararla bu süreci Yusufeli halkının lehine nasıl çözebilirizin derdindeyiz. Bu akşam sizlerle bir müjdeyi de paylaşmak istiyorum. Sizler hak sahipliğini imzalarken bir taahhütnamede imzaladınız. Bu taahhütname de 3 tane madde vardı. Almış olduğunuz gayri menkulü 10 yıl süreyle satamazsınız, bir diğeri iskân mahallini izinsiz terk edemezsiniz, bir diğeri iskan mahallini izinsiz terk edemezsiniz, bir diğeri de gayri menkulünü de bir başkasına kiraya veremezsiniz. En son çıkardığımız kanunla bunları kaldırdık. Bunu da burada sizlerle paylaşmak istedim. Bir ikincisi çok değerli Bakanım hassas noktadan olaya yaklaştı. “Yusufeli’nde gayrimenkulü olduğu halde hak sahibi olmayan kalmasın.” dedi. Bu konuda kendisinden Allah razı olsun. Bürokratlara da gerekli talimatları verdi. Hak sahipliğine müracaat ettiği halde gayrimenkulü olanlardan hak sahibi olamayanların, bakanlar kurulunda küçük bir değişikle yakın bir zamanda onu da gerçekleştirmek mümkün olacak. Onun için çalışıyoruz. Bunun müjdesini de buradan vermiş olayım.” dedi. Yusufeli insanının hakkı olmayan bir şeyi talep etmediğini, haklı olan bir talebi de devletimizin yerine getirmekten imtina etmeyeceğini söyleyen Vekil KIŞLA, Yusufeli halkının haklı taleplerini Artvin’in bir milletvekili olarak koruma noktasında, bürokrasideki Kaymakamımızla, Belediye Başkanımızla, İlçe Başkanımızla beraber yerelde yaşanan problemleri Ankara’ya taşıma gayretinde olacaklarını söyledi.  

Tarihi bir günü yaşadıklarını ifade eden Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN, “Hemşerilerimizin yeni yerleşim yerine geçme noktasındaki yaşadığımız sıkıntıları Sayın Vekilimizin riyasetinde Sayın Bakanımıza götürüp paylaşma imkânı buluyoruz. Çözdüğümüz ve çözemediğimiz problemlerimiz var. Sayın Bakanımızın ilçemize bu gelişini vesile kılarak çözmeye umduğumuz sıkıntılarımız var. Bu zorlu süreci hemşerilerimizin desteğiyle Sayın Bakanımızın bugüne kadar yaptığı katkıları artırarak devam etmesiyle temenni ederek hep birlikte yeni Yusufeli’ni birlikte inşa edeceğiz diyorum. Bugün gerçekleştireceğimiz açılışların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi. 

179 milyon lira maliyetli 12 tesis için toplu temel atma töreninde Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na Yusufeli Belediyesi Kadın Sanat Evi Yöresel Kilim Dokuma Atölyesi’nde  dokunulan ‘Yusufeli Kilim Seccade’ hediye etti. 
Yusufeli ilçe merkezinde verilen iftar yemeğini programına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ilçe halkıyla beraber iftarını açtı.

‘Yusufeli Millet Bahçesi’ İftar yemeğinin ardından Yusufeli Belediyesi Kültürevi’nde Çay TV’de Nusret DURUR’la bölgesinin sesi programına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yeni yerleşim yerinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu programda bir müjde daha vererek Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN’in Yusufeli Park adıyla yaptırdığı projesinin ismini değiştirerek ‘Yusufeli Millet Bahçesi’ olarak DSİ öncülüğünde yapılacağının müjdesini verdi. ‘Yusufeli Millet Bahçesi’ projesine 1. Bölgede bulunan 100 dönümlük dolgu alanı üzerinde yapılacak. Projede; 600 m’lik yapay kano parkuru Yusufeli ilçe maketi, müze, sosyal ve spor amaçlı tesisler yer alacak. 

Yusufeli ilçe meydanında düzenlenen törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.