Ramazan ayının girmesi ile birlikte Yusufeli Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezindeki fırın denetimlerini sıklaştırdı.

İftar sofralarının vazgeçilmezi olan Ramazan pidesi ve ekmeklerin Üretim koşulları ve gramajları kontrol edildi. Görevli ekipler; işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, taze ve bayat ekmeklerin farklı yerlere konulup konulmadığı, ekmek gramajlarının uygunluğu, çalışanların esnaf sağlık karneleri, işyerinin temizliği, fiyat bildirir tarife, yangın tüpü ve ecza dolabı, işyerinin boya badana durumu, iş önlüğü giyilip giyilmediği, ağzı kapalı çöp kovası, bone, eldiven ve galoş durumu, haşerelerle mücadele, terazilerin yıllık muayenelerinin yapılıp yapılmadığı, sigara içilmez levhaları, ekmeklerin satıldığı yer ve mevzuatın öngördüğü diğer hükümler yönünden fırınlarda denetleme yaptı.

Fırınların yasal mevzuata göre çalışması için denetimleri yaptıklarını ifade eden Yusufeli Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü İbrahim Topal, “Ramazan ayı nedeniyle halkımızın gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmeleri için denetimlerimizi sürdürüyoruz. Üretimlerin hijyen kurallarına uygun, kaliteli ve doğru gramajda olmasına önem veriyoruz. Denetimlerimiz Ramazan sonrasında da devam edecek.” dedi.