15 Nisan 2018 tarihinde Sakalar Köyü’nde yapılan Berta ve Civar Köyler Festivali’nde kaybolan Kenan Peker’e ait Kaplan isimli köpek kaybolduktan 26 gün sonra 12 Mayıs 2018 tarihinde Murgul’da bulundu

15 Nisan 2018 tarihinde Sakalar Köyü’nde gerçekleştirilen festival sonrası Kenan Peker’e ait Kaplan isimli köpek kaybolmuştu, köpeğin bulunması için yetkililerden yardım isteyen Kenan Peker isimli vatandaş gece gündüz köpeğini aradı. Kayıp köpek, Murgul Akantaş Köyü Muhtarı Hüseyin Çelikaslan’ın yardımıyla 12 Mayıs 2018 tarihinde evinden 170 km uzakta bulundu.

Kayıp köpeğin kardeşini Murgul Akantaş Köyü’ne yakın bir yere sattıklarını belirten Kenan Peker yaptığı açıklamada;  “Kaplan köpeğin kardeşi de kaybolmuş. Sahibi de köpeğin Akantaş Köyünde görüldüğü haberini alınca buraya gitmiş ancak kendi köpeği olmadığını görmüş. 08 Olay internet sitesindeki haberi görünce bana ulaştı. Ben de Akantaş Köyü muhtarı Hüseyin beyi arayarak köpeğin fotoğraflarını gönderdim. Kendisi sağolsun köpeği alarak bir gece misafir etti. Köpeğimin kardeşinin yakın bir bölgede olması ve aynı tarihlerde onunda kaybolmuş olması büyük bir tesadüf. Köpeğimin yanına gittiğimde zayıflamıştı ve çok kötü durumdaydı. Saldırıdan dolayı bazı yerlerinde yaraları vardı. Gözlerinin etrafı değişmişti. Ardanuç’ta veteriner kliniğine götürüp tedavi ettirdim. Veteriner hekim ağlamaktan gözlerinin öyle olduğunu söyledi. Zaten köpeği arabaya koyduğumuzda başını bile kaldırmadı. Bir şeyler yedirdikten sonra kendine geldi ve beni tanıdı. Köpeğimi mezramızdaki koyun ağılımıza götürdüm. Her zaman yattığı yeri eşeleyip oraya yatması beni çok duygulandırdı. Köpeğimin ‘beni ara bul’ dercesine hep içimde bir ses vardı. 25 gündür aramaktan vazgeçmedim. Köpeğimi bulan, bulunmasına vesile olan herkesten Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.