Giresun Üniversitesi Sosyoloji bölümü 3. Sınıf öğrencileri Doğu Karadeniz Bölgesinde Ekoturizm konusunda Artvin’i ele aldı.
Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ile Artvin’de Ekoturizm başlığı altında Üniversite öğrencileri Zeynep Oral, Eda Dede ve Nuriye Türe röportaj yaptı.
Öğrenciler İletişim sosyoloji dersi kapsamında Artvin’de Ekoturizmi araştırdıklarını söyleyerek son yıllarda Turizm anlamında Artvin’in ismini çok duyduklarını ifade etti.
Yöneltilen sorulara içtenlikle cevap veren Başkan Kocatepe, Ekoturizm’de Artvin başkent olacağını idea ederek şunları söyledi; “Artvin doğal ve ekolojik anlamda Türkiye’nin en zengin coğrafi konumuna sahip bir il olduğundan dolayı yapılan tüm turistik ve kültürel faaliyetlerimizde ekoturizmi düşünerek hareket ediyoruz. Artvin’e ulaşım imkânları konusunda sıkıntıların yaşanması yaygın turizm fırsatlarının gelişmesine engel olmasının yanında coğrafyanın bakir kalmasına da yol açmıştır. Bu fırsatı değerlendirmek adına şehrimizin ilgili kurumları başta olmak üzere Belediyemizin imkanları da seferber ediyoruz. Artvin Belediyesinin yönetimini aldığımız ilk yıllarda altyapı ve yol projelerine önem vererek turizmin gelişimine temel oluşturmasını planladık.
Ekoturizm faaliyetleri giderek artmakta olduğu için halkımız bu konuda daha da bilinçleniyor. Bu konuda vatandaşın ekoturizmine yönelik bilinç seviyesini artırmak ve bundan maksimum düzeyde faydalanması için tüm belediye imkânlarını seferber etmekteyiz.
Yaptığımız çalışmaları Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı gibi birçok bakanlıkla birlikte yürütüyoruz. Tüm bakanlıkların master planlarına uygun hareket ederek ve bu konuda işbirliği içerisinde hareket ediyoruz.
Demokrasinin ayrılmaz bir parçası olan sivil toplum örgütlerimizle daha güzel bir Artvin için sürekli istişare halindeyiz. Bununla birlikte birçok faaliyetlerine destek olarak toplumu bir arada tutan yapı taşları olan STK larımızla bir arada çalışıyoruz.
Başta 200 yıldır yapılan ve 38 yıldır gerçekleştirdiğimiz Kafkasör Boğa Güreşleri Festivali başlı başına bütünleşik bir ekoturizm faaliyetidir. Bununla birlikte Hatila vadisi seyir terası, Atatepe sosyal tesisleri,Marina sosyal tesisleri gibi tesislerimiz ekoturzime katkı sağlıyoruz. 
Ekoturizmi genellikle aile odaklı düşündüğümüz için bir cinsiyete yönelik avantaj ya da dezavantaj içermemektedir. Bir bireyi hiçbir ayrımcılık yapmadan hizmet ve projelerimizde orta noktaya koymaktayız.
Sürdürülebilir projeler her zaman kapsam alnımızdadır. Ayrıca yenilikçi ve yerel unsurlarında bulunması tercih sebebimizdir.
Artvin küçük bir şehir olması hasebiyle sosyal medyayı aktif şekilde kullanıyoruz. Bunun dışında birçok şehirde olmayan şehir içi anons yöntemiyle de tüm faaliyetlerimizde vatandaşımıza doğrudan hiç bir aracı olmadan ulaşma fırsatı buluyoruz.
Korumalı turizm master olanına göre yaptığımız ekoturizm tesislerinin doğaya uyumlu ve çevreye en az zarar veren şekilde tasarlanıyor.
Doğayı ve Allahın yarattığı her varlığı önceliğimiz olarak gördüğümüz için doğaya saygılı bir hizmet politikası gütmekteyiz. Bu noktada yaptığımız altyapı, sokak havanlarına yönelik tesisler ve rehabilitasyon çalışmaları hep bu politikaların bir sonucu olarak değerlendirmekteyiz. 
Artvin’de çevre her zaman korunması ve sürdürülmesi gereken bir konudur. Artvin’i insandan insanı da Artvin’den ayırmak mümkün değildir.”