Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri Artvin Valisi Ömer Doğanay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Doğanay ve öğrenciler gazetecilik mesleği üzerine uzun süre sohbet edip, Gazeteciliğin önemine değindiler.

Ziyarette Artvin İl Milli eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Orhan Sevim, Gazetecilik Bölüm hocası Caner Coşkun ve 14 gazetecilik bölüm öğrencisi yer aldı.

Basının toplumda ki önemini her seferinde dile getiren Vali Doğanay, Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Gazetecilik mesleğinin kamuoyuna yol gösterici bir meslek olduğunu, vatandaşların doğru bilgi alma kaynağı olduğunu ifade eden Doğanay, “Geleceğin gazetecileri olarak siz değerli öğrencilerimize büyük bir görev düşmektedir. Sizler alacağınız eğitimler sonucunda yarın bizlerin ve halkın sesi olacaksınız. Tarafsız, doğru ve ilkeli haberciliğin gerekliliğini yerine getireceksiniz ve insanlığa hizmet edeceksiniz. Yapacağınız mesleğin öneminin ve kutsallığının farkında olup vazifenizi yaparak bu vatana ve millete hizmet edeceksiniz” dedi.

Öğrencilerde Vali Doğanay’a basın sektörüne vermiş olduğu önem ve değerden dolayı teşekkür ederek, Gazetecilik mesleğinin önemini ve gerekliğini alacakları eğitimler sonunda en iyi şekilde mesleği icra edeceklerinin sözünü verdiler.

Ziyaretin sonunda Vali Doğanay tarafından öğrencilere mesleklerinde kullanabilecekleri ses kayıt cihazı ve flaş bellek hediye etti.