Hacılar İlk/Ortaokulu’nun 2017-2018 eğitim öğretim yılı, yılsonu etkinlikleri çerçevesinde resim sergisi sunuldu. Resim sergisinin yanında Türkçe, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi koridorlarının da açılışının yapıldığı programa Arhavi Belediye Başkan Vekili H. Tahsin Kurdoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu, Okul Müdürü Levent Toraman, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Açılış kurdelesini Başkan Vekili Kurdoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslanoğlu ve Okul Müdürü Toraman birlikte kesti. Hacılar İlk/Ortaokulu öğrencilerinin okulun çok amaçlı salonunda hazırladıkları ve el becerilerini sundukları resim sergisini gezen protokol üyeleri emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. Ardından Türkçe, Sosyal Bilgiler ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi koridorları gezildi. Öğretmenlerin koordinesinde öğrenciler tarafından oluşturulan koridorlarda bir dönem boyunca önemli ve ilgi çekici konuların toplandığı Türkçe, Sosyal Bilgiler ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi koridorları programa gelenler tarafından ilgiyle incelendi.

Sergide öğrencilerin giydikleri tişörtleri de kendilerinin yapmış oldukları görülürken. üzerlerinde ise ‘Ne mutlu Türk’üm Diyene’, ‘Cool olma Türkçe konuş havalı ol’, ‘Ya Türkçe konuş ya da sus’, ‘Türkçe giderse, Türkiye Gider’ gibi Türkçe’nin önemini vurgulayan sözler kullanıldı. 

Öğrencilere ve öğretmenlere gösterdikleri emekten dolayı teşekkür eden Arhavi Belediye Başkan Vekili Kurdoğlu, Çanakkale köşesine hayran kaldığını, tüm öğrencilerin Çanakkale’ye gidip o toprakları görmesi gerektiğini dile getirdi. Kurdoğlu “Gerçekten de çok güzel bir çalışma yapmışlar, emek vermişler. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz hepsi ayrı ayrı. Tabi burada çocukların gözlerinden okunuyor, sevmişler bir şeyleri. Çanakkale köşemiz var. Bütün Öğrencilerimizin Çanakkale’ye gidip o ruhu yaşaması lazım. Biz her zaman belediyemiz olarak da Milli Eğitim camiasına destek verdik bu konuda ve destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu ise çocukların itina ile hazırlanan bu koridorlar sahesinde tarihi kolayca öğrendiğini dile getirerek “Okul müdürümüze, emeği geçen öğretmen arkadaşlarımıza, yüzlerinden mutluluk akan öğrencilerimize de çok teşekkür ediyoruz. Güzel bir çalışma olmuş hakikatten. Tarihimizi gencecik çocukların hem zihnine hem gönlüne nakşediyor bu görüntüler” dedi.Görenleri kendine hayran bırakan okulun müdürü Levent Toraman ise öğrencilerinin bu hazırlığı yaparken severek yaptığını ve bu yüzden hiç yorulmadan, bıkmadan çalıştığını dile getirdi. Toraman “Sene boyunca öğretmen arkadaşlarla öğrencilerle işbirliği halinde, ’Koridorlar Konuşuyor Projesi’ düzenledik. Bu proje altında koridorlarımıza ses getirtmeye başladık. Sosyal bilgiler koridoru, Türkçe koridoru, din kültürü köşesi, Çanakkale köşesi yaptık. İstedik ki çocuklar kendileri yaşayarak tarihi öğrensinler, ecdadını öğrensinler, Türk dilini yaşayarak önemini anlasınlar. Çokta faydalı oldu. Çocuklar çalışırken tarih şuuruna hakim olmaya başladılar. Tabi zor oldu ama nasıl ki balık yüzmekten yorulmazsa, kuş uçmaktan yorulmazsa insanlar da sevdiği işi yapmaktan yorulmaz. Bu işi yaparken yorulmadık” dedi.