Türkiye Voleybol Federasyonu 2017-2018 1. Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan ve önümüzdeki yıl ilçemizi Efeler Liginde temsil edecek olan Arhavi Belediye Spor Erkek voleybol takımımız ilçeye döndü. Vatandaşlar, teknik heyet, sporcular ve taraftarlardan oluşan kafileyi il sınırında büyük bir coşkuyla karşıladı. 

Şampiyon takımımız il sınırına geldiğinde onları karşılamak için orada bulunan vatandaşlar sporculara ve teknik heyete büyük bir sevgi gösterisinde bulundu. Sporcular omuzlara alınarak tezahüratta bulunuldu. Elde edilen bu büyük başarı sadece ilçemizde değil çevre ilçelerde de sevinçle karşılanırken, Hopaspor yönetici ve taraftarları, Arhavispor yönetici ve taraftarlarıyla aynı coşkuyu ve sevinci yaşadı, şampiyonluğu elde eden voleybol takımımızı kutladı.

Kafile daha sonra konvoy halinde ilçeye giriş yaptı ve onları Arhavi Gösteri Merkezi’nde öğrenciler, gençler ve sporseverlerden oluşan kalabalık bir topluluk karşıladı.

Burada düzenlenen programda İlçe kaymakamı Hasan Ongu, Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Başkan yardımcıları H.Tahsin Kurdoğlu ve Nail Köseoğlu da hazır bulundu. Programda ilk olarak sporcular tek tek sahneye çağrıldı ve alkışlandı. Ardından teknik heyet mensupları ve taraftar temsilcileri de sahneye çağrılarak büyük bir coşkuyla alkışlandı.

Sahneye çağrılan ve kendisine büyük bir sevgi gösterisinde bulunulan takımın teknik direktörü Ahmet Kavaz; voleybol federasyonunun kurulduğu günden bu yana voleybolun içinde olduğunu ve pek çok önemli başarıla imza attığını vurgulayarak, elde ettiği hiçbir başarının kendisini bu şampiyonluk kadar mutlu etmediğini söyledi. Ahmet Kavaz, “Efeler Ligi Arhavi’ye hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ardından ilçemizde spora ve sporcuya verdiği önem ve destekle büyük takdir toplayan ve elde edilen bu başarının mimarı olan Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu sahneye büyük bir sevgi gösterisiyle davet edildi. Başkan Hekimoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Geçen yıl bu tarihlerde yine burada voleybol takımımızın 1. Lige yükselmesini hep beraber kutladık. Ve şimdi takımımızın şampiyonluğunu ve Efeler Ligine yükselişini yine hep beraber kutluyoruz. Teknik heyetimiz ve sporcularımız büyük bir başarıya imza atarak hepimizi gururlanırdı. Bu başarıda en başta çok değerli bir insan ve çok iyi bir teknik adam olan Ahmet Kavaz hocamız ve birbirinden değerli sporcu kardeşlerimin emeği ve alın teri var. Kendilerini bir kez daha kutluyorum. Bizleri Sivas ve Manisa’da yalnız bırakmayan taraftarlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Efeler liginde mücadele edecek olan takımımız sadece ilçemizi değil, Samsun’dan Artvin’e kadar Karadeniz bölgesinin voleyboldaki temsilcisi olarak bu ligde yer alacaktır.”

Hekimoğlu: “Pek çok alanda yapılan çalışmaların yanında, sosyal ve sportif alanlarda da öne çıkan bir belediye olduk. Bu alanlara verilen desteklerin meyvelerini aldık, alıyoruz. Elde edilen bu büyük başarı da bunun bir örneğidir. Tekrar Efeler Ligi ilçemize hayırlı olsun diyor hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Daha sonra İlçe kaymakamı da konuşma yaparak, elde edilen bu başarıdan dolayı, belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu’nu, teknik heyet ve sporcuları tebrik ederek kutladı.

Ardından kupa törenine geçildi ve hep beraber şampiyonluk kupası büyük bir coşkuyla kaldırıldı. Program çekinilen fotoğraflarla son buldu.