Artvinli Hemşerimiz Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. ESKİ Yargıçlar Sendikası Başkanı  Artvinli Hemşerimiz Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP Genel Başkanlığı'na aday olacağını açıkladı.Eminağaoğlu'nun, Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) 36'ncı Olağan Kurultayı ve Genel Başkan Aday Adaylığı hakkında Ankara'da 29 Ocak 2018 pazartesi günü açıklama yapacağı duyuruldu.

Artvin Şavşat İlçesi doğumlu Eminağaoğlu,  “Yeterli koşullar oluşacaktır. Pazartesi günü bunları da açıklayacağım. CHP'nin programı doğrultusunda etkin şekilde hareket etmesi için CHP'yi ayağa kaldırmak ve ayağa kalkmış CHP ile Türkiye'yi yaşadığı sorunlardan kurtarmak için aday olacağım" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan İlk Açıklama - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Eminağaoğlu'nun adaylığı hakkında gazetecilerin sorusu üzerine "Cumhuriyet Halk Partisi'nin özelliği, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yöneticilerinin seçimle gelmiş olmasıdır, atamayla değil. Biz demokrasiyi savunuyoruz. Elbette genel başkanlığa da, il başkanlığına da, ilçe başkanlığına da değişik adaylar çıkar. Kuralı vardır. Adaylar çıkar, demokratik yollarla yarışırız. Birisi başkan olur ve sonra herkes ona destek olur. Bizim temel kuralımız budur" diye konuştu.

Eminağaoğlu Kimdir? - 7 Haziran seçimlerinde CHP'den milletvekili aday adayı olmuştur. Milletvekili aday adaylığı nedeniyle yargıçlık görevi ve Yargıçlar Sendikası başkanlığından ayrılmıştır.

Kendi ilinde önseçim yapılmaması kararı alınması ve diğer yöntemlerle de aday gösterilmemesi nedeniyle milletvekili adayı olamamış, seçimler nedeniyle ayrıldığı için yargıçlık mesleğine geri dönememiştir. Cumhuriyet Halk Partisi üyesidir.

1967 yılında Artvin'de doğmuş, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiştir. Yurdun birçok yerinde ve Yargıtay'da yargıçlık ve Cumhuriyet savcılığı görevi yapmıştır. Halen Ankara'da avukatlık yapmaktadır.

Yargıçlar ve Savcılar Birliğinin (YARSAV) kuruluşunu gerçekleştiren kadro içinde yer almış, kurucu başkanlığı ile iki dönem başkanlığını yapmış, Uluslararası Yargıçlar Birliğinde yapılan oylamada YARSAV'ın Türkiye adına bu kuruluşa üye olabilmesini sağlamıştır.

Türkiye'de yargı bağımsızlığının sağlanması için, yargıç ve savcıların ilk kez sendikal örgütlenme çalışmalarını sonuçlandıran kadro içinde yer alarak kısa adı YARGI-SEN olan Yargıçlar ve Savcılar Sendikası'nın kurucu başkanlığını ve bir dönem başkanlığını yapmış, bu sendikanın kapatılması sonrası Yargıçlar Sendikası'nı kuran kadro içinde yer alarak, bu sendikanın kurucu başkanlığını ve başkanlığını yürütmüştür.