Artvin’de Çevre Platformu adı altında, doğayı tahrip eden başta Cerattepe olmak üzere Madenlere, HES’lere, Yeşil Yola ve Taş Ocaklarına karşı,Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde, STK ve siyasi parti temsilcileri imza kampanyası başlattı.
Yeşil Artvin Derneği ve Artvinli STK’ların aldığı karar doğrultusunda Artvin’deki doğa tahribatına karşı imza kampanyası başlatıldı. Ülke genelinde Artvinli STK’ların yardımıyla 19 Aralık’a kadar devam edecek olan imza kampanyasında toplanan imzalar Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderilecek. İmza kampanyası öncesi Yeşil Artvin Derneğinde toplanan STK ve siyasi parti temsilcileri daha sonra esnafı ve vatandaşları tek tek gezerek imza kampanasına destek istediler.
Karahan: Pervasız Şekilde Zarar Vermeye Devam Ediyorlar
Nur Neşe Karahan burada yaptığı açıklamada:“Türkiye’de ki Artvinli STK’lar, dernekler, vakıflar bir araya geldik. Herkes Artvin’in genel durumuyla ilgili fikirlerini dile getirdi. Ağırlıklı olarak Artvin Çevre platformları adı altında bir imza kampanyası yapılması önerildi. İkinci bir toplantı yapıp bu öneri netleştirildi. Şuanda tüm Türkiye’de Artvin Çevre Platformları olarak imza kampanyası başlattık. Başta Cerattepe olmak üzere Artvin’in genel sorunlarıyla ilgili imza kampanyası başlatıldı. Bunu hem hükümet yetkililerine ileteceğiz” dedi.
İmza kampanyasının 19 Aralık’a kadar devam edeceğini kaydeden Karahan, “İmza kampanyası sonrası Ankara Meclise gideceğiz. Orada grubu bulunan tüm siyasi partilere, hem de hükümet yetkililerine tekrar derdimizi anlatmak istiyoruz” dedi.
Karahan; “Artvin’de pervasız şekilde çalışıyorlar. Denetleyen yok. Zarar vermeye devam ediyorlar. Bu yüzden Artvin halkını hem bilgilendirmek hem de derdimizi anlatmak üzere bu kampanyayı tüm Türkiye’de başlatmış bulunuyoruz. Biz bugünde tüm esnafı gezerek imza toplayacağız. Esnafımızın imza kampanyasına destek vermesini isteyeceğiz” dedi.
Doğamızın Yeşiline Sahip Çıkmak İçin Demokratik Mücadelemizi Sürdürüyoruz
İmza kampanyasına katılan Muammer Gegin:”Artvin’de doğup Artvin’de büyüdük.  Yıllarca burada yaşamımızı sürdürdük. Doğamıza tabiatımıza sahip çıkmak istiyoruz, Artvin’imizi seviyoruz. Toprağımızı,  doğamızın yeşiline sahip çıkmak için gelip de talan etmelerini istemiyoruz bu şekilde demokratik mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.
Saadet Partisi Artvin İl Başkan Yardımcısı Arif Soydan Cerattepe’de ki madenin Artvin’e zararları konusunda vatandaşlara gerçekleri anlatarak imza kampanyasına destek istediklerini söyledi.
Soydan,maden çıkması durumunda Artvin diye bir şehir kalmayacağını ifade ederek, bunun en iyi örneğinin Murgul’da görüldüğünü dile getirdi.
Artvin’de 25 yıllık esnaflık yapan Hakan Akın’da Artvin’de 25 yıldır madene karşı verdikleri mücadeleden asla vaz geçemeyeceklerini belirterek, “Bir imza kampanyası düzenlenmiş, bizde imzalayarak destek olduk. Bu imzalar üst mercilere götürülecek. İnşallah onlarda ellerini vicdanlarına koyarlar ve madenciliğin bize vereceği zararı göz önünde bulundurarak adil bir karar veriler” dedi.
Artvin’de Çevre Katliamına Son
Toplanan İmza Kampanasında şu bilgilere yer verildi: “Artvin’de cevrekatliamına son. Artvin’in güzel doğası başta olmak üzere vahşi bir saldırı altındadır. Maden işletmeleri, taş ocakları, HES’ler ve yeşil yol gibi doğayı tahrip eden çalışmalar Artvinlilerin sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını tehdit etmektedir.
Bizler ülkemiz değişik yerlerinde yaşayan Artvinliler ve cevre dostları olarak Artvin’de halkın ve tüm canlıların yaşam hakkını elinden alaya çalışan uygulamaların son bulmasını ve Cerattepe’deki madencilik faaliyetlerine derhal son verilmesini talep ediyoruz.”