Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvinspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Yıldırım ile yönetim kurulu üyelerini makamında kabul ederek, kulüp faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Ziyarette, Başkan Yıldırım, Artvin'de sporun gelişmesine katkı sağlamak ve gençlerin kötü alışkanlıklara yönelmelerine engel olmak amacıyla kulübünün 2010 yılında kurulduğunu söyledi.

Kulübün bünyesinde faaliyet gösteren Artvinspor Futbol Takımının amatör kümede mücadele ettiğini ve hedeflerinin takımı gelecek yıl Bal Ligine çıkarmak olduğunu söyledi.

Artvin’de spora büyük bir özlem ve tutkunun olduğunu belirten Yıldırım, “İlimizde spora, özellikle futbola büyük bir özlem ve tutku var. Gençlerimizi sporla buluşturmak ve ilimizde sporun gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Artvinli esnaflar olarak bir araya geldik. Birisi bayan olmak üzere 13 kişilik yönetim kurulu üyemiz var. Aramızda bulunan bayan yönetici Özlem Sarayoğlu arkadaşımız spor camiasında Artvin’in ilk ve tek bayan yöneticisi olma özelliğini taşıyor. Amacımız bayanlarımıza sporu ve futbolu sevdirerek yeşil sahalara gelmelerini sağlamaktır. Kulüp olarak ferdi spor branşlarına da çok önem veriyoruz. Yakın zamanda halkoyunları, okçuluk ve ekstrem branşlarını faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Artvin halkından olumlu tepkiler alıyoruz. Amacımız gençlerimizin elinden tutarak sokaklardan, kahve köşelerinden, internet cafelerden, cep telefonundan, tablet bilgisayar ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak sporla tanışmalarını sağlayarak,  ülke sporuna kazandırmaktır.” diye konuştu.

-Maddi ve manevi destek istedi

En büyük sorunlarının kulübe maddi destek sağlayacak bir gelir kaynaklarının olmadığını kaydeden Başkan Yıldırım, Vali Doğanay’dan bu konuda kendilerine destek olunmasını istedi.

-Amatör spora destek vereceğiz

Kulübün yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Başkan Yıldırım'ı ağırlayan Vali Doğanay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilde sporun gelişmesine katkıda bulunmak için maddi manevi destek vereceğini söyledi.

Kulübün çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Vali Doğanay, son yıllarda özellikle futbolun dünyada bir tutku haline geldiğini ve imtiyazlı bir spor dalı olduğunu söyledi.

Spor kulüplerinin kalıcı gelirleri olmadan bu faaliyetleri sürdürmelerinin zor olacağını ifade eden Vali Doğanay, “Spor kulüplerinin faaliyetlerini yaparken kalıcı gelirlerinin olması gerekiyor. Valilik olarak her zaman amatör spor kulüplerinin ve sporcularımızın yanındayız.  Spor kulüplerimize kalıcı maddi kaynak için bazı çalışmalar yapacağız.“ dedi.

Başkan Yıldırım, Vali Doğanay’ı 12 Kasım’da Artvin Şehir Stadında oynanacak Artvinspor-Artvin Çoruhspor futbol maçını izlemeye davet etti.

-Duygulandıran fotoğraf tablosu

Ziyaretin sonunda Başkan Yıldırım, üzerinde Vali Doğanay’ın geçtiğimiz günlerde Murgul ilçesinde meydana gelen selden evi kullanılamaz hale gelen Halime Kalyoncu’yu teselli ederken çekilen fotoğraf tablosunu hediye etti. Tahta üzerine özel olarak hazırlanan fotoğraf tablosunda ‘Devlet Baba’ yazısı dikkat çekti.