İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur, Şavşat ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlçede göreve yeni başlayan Kaymakam Emre Aydın'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Okur, İlimizin ve Şavşat İlçemizin tarım yapısı, potansiyeli ve kurumum hakkında bilgiler vererek Şavşat'ta yapılan projeler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 

Daha sonra Yavuzköy'de köy muhtarlığını ziyaret ederek köy halkı ile bir araya gelen Okur, Bakanlık projelerini anlatıp, köylülerin sorunlarını dinleyerek sorularını cevapladı. 

Yetiştiricilerin işletmelerindeki hayvanların bilgilerinin 31 Aralık 2017 tarihine kadar güncellemeleri gerektiğini hatırlatan Okur, yılbaşından sonra zamanında bildirim yapmayanlar hakkında cezai işlem uygulanacağını hatırlattı. 

Bakanlığın ülke geneli şap hastalığından ari hale getirmek için çalıştığını, bundan dolayı aşı yaptırmanın öneminden bahseden Okur, Vatandaşlarımıza hayvanlarını mutlaka aşılatmaları gerektiğini söyledi. Yöresel meyve çeşidinin azaldığından bahseden vatandaşlara, yöresel meyve çeşitlerini kayıt altına almak için destek verdiklerini ve bu kapsamda bahçe tesis ettiklerini belirten Okur, Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında bölgeye uygun fidan çeşidinin dağıtımını yapacaklarını söyledi. Daha sonra vatandaşlarımıza meralar ve kullanımı hakkında bilgilendirme de yaparak ziyaretini tamamladı.