Murgul’a Bağlı Özmal Köyü’nde Gerçekleştirilen Güz Güreşleri Festivali’nin Şampiyonu Şimşek İsimli Boğa Oldu. Murgul’a bağlı Özmal Köyü’nde gerçekleştirilen Güz Güreşleri Festivali Boğa güreşlerine,  Murgul Belediye Başkanı Hasan Çavuş, İlçe Jandarma komutanı,  Muhtarlar, Artvin ve Artvin dışından boğa güreşleri severler katıldı. 

Toplam 30 Bin TL ödül dağıtıldı. 47 boğanın mücadele ettiği güreşlerde sunuculuğu Boğa güreşlerinde adını Türkiye’ye duyuran Şakir Kara yaptı.  Murgul Özmal ve Çevre Köyleri Boğa Güreşleri Dernek Başkanı Soner Keskin organizasyon nedeniyle yaptığı konuşmasında; “Bu yıl ilk kez Güz Güreşleri boğa güreşlerini düzenledik.  Bu kadar yoğun bir ilginin olması bizleri son derece memnun etti. Ben bizlere destek olan bizleri yalnız bırakmayan herkese en içten teşekkürlerimiz sunuyorum” dedi.

Murgul Özmal ve Çevre Köyleri Boğa Güreşleri Dernek Başkanı Soner Keskin’in konuşmalarının ardından 5 kategoride yapılan güreşler  vatandaşların yoğun katılımı ile yapıldı. Yusufeli’nden “Şimşek” isimli boğa şampiyon olurken güreşlere katılıp dereceye giren boğalar ise şöyle: “Ayak Kategorisinde Kambur Kardeşlerin “Ajan” isimli boğası 1. Hasan Kandemir’in boğası 2. Oldu.   Küçük Orta Kategorisinde Köksal İbrahim Öztürk’ün  boğası “Kılıçarslan”, 1. Kadir Küçük’ün Karadayı isimli boğası 2. oldu. Büyük Orta Kategorisinde ise Torok Kardeşlerin “Karaman” isimli boğası 1. Mehmet Yıldıran’ın “Karadağ” isimli boğası2. oldu. Başaltı Kategorisinde Bülent Küçükyıldız’ın “Seri Katil” isimli boğası 1.  Hamit Pirge’nin “Saddam” isimli boğası 2. oldu. Başboğa güreşinde Yusufeli’nden katılan Dursun Sağlam’ın “Şimşek” isimli boğası Şampiyon olurken, 2’nciliği yine Yusufeli’nden Can Bilgili’nin “Kürşat” isimli boğası aldı.”