Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü ilgili mesaj yayımladı.

Kocatepe, mesajında yaşlıların toplumdaki yerinin son derece önemli olduğunu belirterek, toplumun en değerli hazinesi olan yaşlıların sadece yılın bir günü veya haftası değil, her zaman hatırlanması gerektiğini vurguladı.

Kocatepe, “Yaşlılarımız tecrübeleriyle geleceğimize ışık tutan, gelenek ve göreneklerimizi yaşatarak gelecek nesillere aktarmamızı sağlayan ve bu günlere gelmemizde önemli rol oynayan en kıymetli varlıklarımız ve yaşayan hazinemizdir. Bir gün hepimiz yaşlanacağız. Yaşlılarımızın yaşama etkin bir biçimde katılmalarına imkân sağlamalıyız. Toplum için ne kadar değerli olduklarını anlamalarını ve yaşama sevinçlerini kaybetmemelerini temin etmeliyiz. Toplumumuzun saygın bireyleri olan yaşlılarımızın yaşam sevinçlerini kaybetmeden sağlıkla, huzur içinde yaşamalarına katkı sağlamak ve hayatlarını kolaylaştırmak hepimizin sosyal sorumluluğudur. 

Bizlerde yaşlılar bu şehrin manevi bereketidir diyerek, Aş evi, Evde bakım temizlik hizmetleri görevimizi sizlerin sayesinde yerine getiriyoruz. Belediye otobüslerimizde ücretsiz ulaşım sağlıyoruz. İnşaat aşamasında olup yılsonuna kadar hizmete alacağımız semt konağı da yaşlılarımız kaliteli zaman geçireceği bir dinlenme evi olacak. Artvin’de engellilere ve yaşlılara yönelik ayrıcalıklı hizmetlerimizle görevimizi yapmaya devam ediyoruz. Bu düşüncelerle büyüklerimizin Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyor, yaşama sevinçlerinin arttığı, mutlu, huzurlu, sağlıklı ve uzun ömür diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.