Artvin Belediyesi tarafından, Yeni Mahallede yaptırılan engelli vatandaşların kullanabileceği parkta sona gelindi. Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve AK Parti Artvin İl Başkanı Av. Erkan Balta Yeni Mahallede yapımı devam eden Artvin’in ilk ve tek parkı olacak olan Engelsiz yaşam parkında ki çalışmaları yerinde inceledi. 

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, kısa zamanda parkın hizmete açılacağını adını da ‘15 Temmuz Demokrasi Gazileri Parkı ’ koymayı düşündüklerini söyledi. 

Başkan Kocatepe; ”Artvin’imizin ilk ve tek engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği park alanını bitirmek üzereyiz. Yaklaşık 900 m2 üzerine kuruldu. Alan içinde engelli kardeşlerimizin kullanabilecekleri spor aletleri, oyun gurupları uygun park mobilyaları ve kafeterya var. Tabi bunlardan engelsiz vatandaşımızda yararlanacak. Burada bizim temel konseptimiz engellisiyle, engelsiziyle aynı ortamda buluşturmak. Engelliye pozitif ayrımcılık bile olsa asla ayrım olmayacak.

Burasını Yeni Mahallemizde çok güzel nezih ortamda ailelerin oturup çay içebileceği doğayı seyredebileceği çocuklarında güvenlik içerisinde huzur içerisinde oynayabileceği bir park yaptık. Allah nasip ederse bunun ismini de ‘15 Temmuz Demokrasi Gazileri’ parkı koymayı düşünüyoruz. Peyzaj çalışması tamamlandıktan sonra parkımız hizmete açılacak.” dedi.