KYK Artvin İl Müdürlüğü, 5 Yurt Binasıyla 2 Bin 605 Üniversite Öğrencisine Otel Konforunda Devlet Yurdu Hizmeti Verecek. Üniversiteye devam eden toplam öğrenci nüfusunun 6 binin üzerinde olduğu Artvin'de, il dışından gelen öğrencilerin en önemli sorunlarından biri barınma. Daha konforlu ve uygun yerleri tercih etmek isteyen öğrencilerin ilk tercihi YURTKUR oluşturuyor.

Kredi Yurtlar Kurumu Artvin İl Müdürlüğü yeni hizmete girecek yurt binaları hariç Artvin de toplamda 2 bin 605 öğrenciye hizmet verecek. Merkezde 660 öğrenci kapasiteli 1 erkek öğrenci yurdu ve toplamda 979 öğrenci kapasiteli 2 kız öğrenci yurdu ile hizmet verecek. Borçka İlçesinde yer alan KYK yurdunun 168 kız öğrenci ve 120 erkek öğrenci kapasitesi mevcut. Hopa’ daki yurt ise 400 kız öğrenci ve 278 erkek öğrenciyi ağılıyor.

Artvin’de 2'si ilçede olmak üzere 5 yurdu bulunan YURTKUR, öğrencilere sunduğu 2'şer, 3'er ve 4'er kişilik odaları, 24 saat sıcak su ve internet, sosyal aktiviteler ve öğrencilerin sorun ve sıkıntılarıyla birebir ilgilenen ekibiyle otel konforunda hizmet veriyor.

Kredi Yurtlar Kurumunun “KYK” tanıtımı amacıyla Artvin İl Müdürlüğü Şehirlerarası Otobüs terminali ve Artvin Çoruh üniversitesi şehir yerleşkesinde stant açıyor. Çevre illerden gelen öğrencileri bilgilendirmek için açılan stant 18 Eylül ve 22 Eylül tarihleri arasında hizmet verecek.

Artvin KYK İl Müdürü Dr. Tamer Yıldırım, Artvin’de son 3 yıldır Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK)  ciddi manada çalışmalar yaptığını, birçok yurdumuzun ranza sisteminden bazalı sisteme geçiş yaptığını, bazı yurtlarda tuvalet ve banyoların oda içerisinde bulunduğunu ifade etti. Erkek öğrenci yurt kapasitesinin 90 oranında dolduğunu, kız öğrenci yurt kapasitesinin ise yüzde 95’e ulaştığını, ilerleyen günlerde ek kontenjan, yatay geçiş, dikey geçiş öğrencileriyle başvuruların alınarak yerleştirmelerin yapılacağını belirten Yıldırım, “Artvin’de kız ve erkek olmak üzere 2 bin 605 kapasitelik 5 yurdumuz mevcut. Artvin kent merkezinin yanı sıra Borçka ve Hopa ilçelerinde merkez yurtlarımız var.’’ şeklinde konuştu.

Kredi Yurtlar Kurumunun verdiği hizmetlerden bahseden Yıldırım şunları söyledi: “Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu olarak öğrencilerimiz yeni başlayacağı yükseköğrenim hayatında güvenli, huzurlu, sağlıklı ve konforlu bir ortamda öğrenim sürecini tamamlaması için çalışmaktayız. Bu nedenle ülkemizin dört bir yanından üniversite eğitimi için ilk defa Artvin’e gelen ve İl Müdürlüğümüze bağlı yurtlarımızda barınacak olan öğrencilerimizi karşılamak, yurtlarımız hakkında bilgilendirmek amacıyla yurt kur tanıtım günleri kapsamında standlarımızı kuruyoruz. Bu standlarımız 18 Eylül ve 22 Eylül tarihleri arasında da Artvin Çoruh Üniversitesi kampüsünde ve Şehirlerarası Otobüs Terminalinde hizmet verecektir. Yurtlarımızda 24 saat sıcak su, ücretsiz internet bağlantısı, çamaşır yıkama üniteleri, kahvaltı ve akşam yemeği gibi temel hizmetlerin yanında öğrencilerimizin ders dışı zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için akademik, sosyal, kültürel, sportif alanlarda faaliyetler gerçekleştirmekteyiz” şeklinde konuştu.