Artvin Hopa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen “Avrupa’da Yaşlılarla Kucaklaşıyor” isimli Erasmus+ Mesleki Eğitim projesi Çek Cumhuriyeti ve Almanya’da gerçekleştirilen 2 akışla tamamladı. 

Artvin Hopa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından bir süre önce başvurularak onaylanan “Avrupa’da Yaşlılarla Kucaklaşıyor” isimli Erasmus+ Mesleki Eğitim projesi Çek Cumhuriyeti ve Almanya’da gerçekleştirilen 2 akışla tamamladı. Proje kapsamında öğrenciler geriatri özel bakım hemşireliği konusunda bilgi ve becerilerini arttırmak için evsahibi ortakların katkılarıyla eğitim ve staj faaliyetlerine katıldılar. Almanya ve Çek Cumhuriyeti’ne gerçekleştirilen lokal gezilerde, önemli turistik yerleri de görme imkanına sahip olan öğrenciler bu gezilerden maksimum şekilde faydalandılar. Okul tarafından yapılan açıklamada projenin başarıyla gerçekleştirildiği, öğrencilerin mesleki anlamda teknik bilgi almanın dışında bu iki ülkedeki uygulamaları yerinde görme fırsatı buldukları ve de Almanya ile Çek Cumhuriyeti’nde önemli izlenimler elde ettikleri belirtildi. 

Projenin başarıyla uygulanması bir ilçe okulu için oldukça başarılı bulunurken, okulun yeni projeler yapması içinde bu projenin ön ayak olması bekleniyor.