Hopa İlçesi'nde 7 yıl önce vergi rekortmeni işadamı 70 yaşındaki Hüseyin Terzi'yi tabancayla vurarak yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Hakan Reisoğlu, serbest bırakıldıktan sonra arkadaşı Behçet Osmanağaoğlu ile ortadan kayboldu. İşadamı Hüseyin ve inşaat mühendisi oğlu  Mustafa Terzi'nin, 2 kişinin ortadan kaybolmasından sonra, bu kişileri öldürmek suçlamasıyla tutuklu yargılandığı davada aldıkları 18 yıl 4 ay hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı. İşadamının kızı Tülay  Balmumcu, işlettikleri oteli yurda dönüştürülme isteğine karşı çıktıkları Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin ailesine kumpas kurulduğunu öne sürerek olayın yeniden araştırılmasını istedi.

Vergi rekortmenlerinden Hüseyin Terzi,  14 Aralık 2009 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda yaralandı. Olayı gerçekleştirdiği iddiasıyla 29 yaşındaki Hakan Reisoğlu tutuklandı. 3 ay tutuklu kalan Reisoğlu, serbest bırakıldı. Reisoğlu, 2010 yılı Mayıs ayında arkadaşı 26 yaşındaki Behçet Osmanağaoğlu ile ortadan kayboldu. İki kişinin kaybolması ardından soruşturma başlatan  Hopa  Cumhuriyet Başsavcılığı, 2011 yılı Ocak ayında bu kişileri öldürdüğü iddiasıyla Hüseyin Terzi ile oğlu  Mustafa Terzi'yi tutukladı. Terzi'nin avukatı kaybolan kişilerin öldürüldüğüne dair delil olmadığını, müvekkillerinin 6 ay dinlenen telefonlarında bile suç unsuru tespit edilemediğini öne sürerek tahliyelerini istedi.

TAHLİYE EDİLDİ 1 GÜN SONRA TUTUKLANDI

Baba ve oğlu,  18 Mayıs'ta  Hopa Sulh Ceza Mahkemesi'nce, 'Aleyhte delil olmadığı, kaçma şüpheleri bulunmadığı' gerekçesiyle tahliye edildi. Ancak tahliye kararını veren Sulh Ceza Mahkemesi bir gün sonra,  19 Mayıs'ta, res'en 'kaçma şüpheleri var' diyerek sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararı verdi. Savcı, üst mahkeme olarak  Hopa  Asliye Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti. Savcının itirazını değerlendiren  Asliye Ceza Mahkemesi de 20 Mayıs'ta, şüphelilerin yeniden tutuklanmasına karar verdi.

ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLEN KİŞİ BİŞKEK'TE GÖRÜLDÜ İDDİASI

Soruşturma sürerken öldürüldüğü öne sürülen Hakan Reisoğlu'nun  Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yaşadığı yönünde ihbarda bulunuldu. Adrese baskın düzenleyen  Kırgızistan polisi Hakan Reisoğlu'nun 2 ay boyunca Bişkek'teki adreste yaşadığını belirledi. Bu durum  Kırgızistan'ın  Türkiye Büyükelçiliği aracılığı ile 21 Şubat 2012 tarihli resmi yazı ile  Dışişleri Bakanlığı'na, oradan da  Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol dairesine bildirildi.

18 YIL 4 AY HAPİS

Artvin Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada gizli bir tanık, baba ve oğlunun Hakan Reisoğlu ve Behçet Osmanağaoğlu'nu öldürdüğünü öne sürdü. Kayıp kişilere ait bir iz bulunamazken mahkeme baba ve oğluna cinayetten 18 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Terzi ailesinin avukatı, karara karşı  Yargıtay'a itirazda bulundu.  Yargıtay önceki açıkladığı karala yerel mahkeme kararını onadı.

CEMAAT OTELİ ALMAK İSTEDİ

Tülay  Balmumcu işlettikleri oteli zamanında cemaatin yurt yapmak istediklerini ve bu yönde kendilerine baskı kurulduğunu anlatarak, şöyle konuştu: 

"Bugün FETÖ'den tutuklu dönemin  Hopa ilçe Emniyet Müdürü bize otelimizin yurda dönüştürülmesi için baskı yaptı. Olumsuz yanıt verince oteli cemaat için istediler. Biz buna da karşı çıktık. Bize baskıların yanı sıra çeşitli tehditler de gönderildi. Babamım sözde öldürdüğü öne sürülen kişilerden biri  Kırgızistan'ın başkentinde görüldü. Bu yönde İnterpool'un kayıtları da mevcut. Ama ortada hiçbir delil ve iz yokken, babam ve kardeşim cinayet sorumlusu olarak tutuklandı, bu cezayı aldı. O dönemki emniyet müdürü ve savcı da şimdi FETÖ'den tutuklu. FETÖ'nün ailemize kumpas kurduğunu düşünüyoruz. Öldürüldüğü söylenen kişilerin de yaşadığına dair kuvvetli şüphelerimiz var. Babam 'suçludur, suçsuzdur' demiyorum. Devletimizden isteğimiz bu olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasıdır." Kaynak: SonDakikaHaber