Arhavi Gösteri Merkezi’nde Arhavi Belediyesi’nin katkılarıyla satranç turnuvası düzenlenecek. 23 -24 Eylül tarihlerinde 5 dalda bayan ve genel kategorilerde düzenlenecek olan turnuvada toplamda 25 sporcuya 5 Bin 100TL para ödülü,  kategori birincilerine kupa ve dereceye giren sporculara da madalya ödülü verilecek.

Arhavi belediyesi ve Türkiye satranç federasyonunun katkılarıyla düzenlenecek olan turnuvaya şu ana kadar 15 ilden çeşitli sayılarda sporcu başvuruda bulunmuştur. Turnuvaya  ayrıca Türkiye şampiyonlarımızdan Grand Mastar Kıvanç Haznedaroğlu da katılacağı öğrenildi.

Sokakta satranç faaliyetleri kapsamında Arhavi belediyesinin satrancın daha yoğun kitlelere yayılarak çocukların eğitim ve başarılarına destek olmak, yeni nesli böyle güzel bir sporla ilgili olmalarını sağlayarak zararlı alışkanlıklardan ve teknoloji bağımlılığından uzak tutmak hedefleniyor.

Türkiye satranç federasyonu yönetim kurulu üyesi Ahmet Haznedaroğlu da turnuvanın onur misafiri olacaktır. Turnuva kayıt başvurusu www.artvin.tsf.gov.tr den yapılacak. Turnuva başvuruları 21 Eylül saat 17.00 de bitecek.