Murgul Kaymakamı Hüseyin Çam Murgul Turizmini Geliştirme Platformunu makamında kabul ederek Murgul’da yapılması planlanan Maden Müzesi hakkında toplantı gerçekleştirdi.

Yapılan toplantıda Hüseyin Çam yapılması planlanan Müze için Karadeniz Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliğini Belediye Başkanı Hasan Çavuş, ile birlikte ziyaret ettiklerini söyledi. KTÜ Maden Mühendisliği Bölümü’nün hazırladığı slaytta yapılan maden müzelerinin örnekleri sunuldu. Hüseyin Çam daha sonra Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman ile de görüştüklerini ve turizm adına söz aldığını söyledi.

Bu projeyle beraber inanç turizmini, sağlık turizmininde gelişeceğiniBaşköy’den anaç alabalıkların alınıp yumurtalamasını sağlayıp 500 bin doğal alabalığınBaşköy deresinde üretileceğini düzenli avlanmasıyla da olta balıkçılığının gelişeceğini söyledi.

Murgul’da yapılması planlanan Maden Müzesi için DOKA'YA başvuran Hüseyin Çam DOKA'nın mart ayında Murgul’a geleceğini ve kesif yapacağınısöyledi. Yapılması planlanan Müze Murgul'un girişinden Maden Köyü’ne kadar geniş kapsamlı ilçenin meydanından evlerine kadar her şeyi ile maden şehrini anımsatacak büyük bir projeden bahsetti. 

Dışarıdan gelen insan daha Murgul'a girerken ben maden şehrine geldim diyebilecek. Hüseyin Çam ben mesela Murgul'un genel görüntüsünü bir galeriye benzetmek istiyorum. Sizinde sunacağınız farklı fikirleri rapor haline getirelim gelecek ekibe sunalım dedi.