Artvin’de 6 gündür süren maden direnişinde bu sefer polis ile Artvinliler, Artvin Devlet Hastanesi önünde karşı karşıya geldiler. Yine ortam gerildi, yine biber gazı ve su ile müdahale yapıldı. Çıkan olaylarda onu aşkın vatandaş, bir gazeteci ve bir polis memuru yaralandı. Yaralılar Artvin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındılar.

Artvin’de Madene karşı Artvin halkının sürdürdüğü maden direnişi 6.gününü yaşıyor - Artvin’de dışarıdan gelen yüzlerce insanın da katılımı ile 21 Şubat 2016 Pazar günü saat 11.00 sıralarında vatandaşlar Çok Katlı Otopark Önünde toplandılar. Burada toplanan vatandaşlar Cerattepe’ye doğru yürüyüşe geçtiler. Arabalarla Cerattepe’ye çıkılmayacağını gören vatandaşlar yaya olarak başlattıkları eylemlerinde bayanlar önde erkekler arkada şekilde yürüyüşlerini gerçekleştirdiler. Artvin Devlet Hastanesi’ne kadar yürüyen vatandaşlar burada polis barikatı ile karşı karşıya kaldılar. Burada Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve beraberindeki kadınlar polis yetkililerine Cerattepe’ye gitmek istediklerini ve kendilerine izin verilmesini istediler. Polis yetkilileri gönderemeyeceklerini beyan ettiler. Bir süre karşılıklı tartışmanın ardından yine arbede yaşandı. Yaşanan arbede de beraberinde müdahaleyi getirdi. Polisin tavrı bu sefer daha sert oldu ve biber gazı ve tazyikli su ile müdahale yaptı. Çıkan olaylarda bir polis memuru da darp edildi. Bu sırada polisin sert müdahalesi sonucunda çok sayıda vatandaş ve bir gazeteci yaralandı. Uzun süren olaylar güçlükle engellenirken vatandaşların geriye çekilmesi ile olaylar durdurulabildi.

Bir vatandaş ameliyata alındı - Cerattepe yolunda Polisin müdahalesi sırasında biber gazından etkilenen polis ve vatandaşlara, olay yerinde bulunan 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Olaylar sırasında yaralanan Zeyno Bayramoğlu’nun iki bacağı da bilekten kırılmış durumda. Hastaneye kaldırılan Zeyno Bayramoğlu ameliyata alındı. Olayların Artvin Devlet Hastanesi’nin hemen önünde meydana gelmesi nedeniyle biber gazlı ve sulu müdahaleden Artvin Devlet Hastanesi de olumsuz etkilendi. Hastanenin odaları dolarken hastanede yatan vatandaşlarda biber gazından etkilenmiş oldular.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’da Başbakan ve bakanlarla görüşmeye çalışarak Başbakanın Artvinlileri dinlemesi için girişimlerine devam ediyor - Bayraktutan Polis Müdahalesi sırasında yaralanıp Devlet Hastanesine kaldırılanları da ziyaret ederek geçmiş olsun temennisinde bulundu. Yaralanan vatandaşlar, gazeteci ve polis memuru Artvin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, Artvin uykusuz ve sıkıntılı günlerini yaşamaya devam ediyor.